28 Οκτώβρη 2011: παρέλασε ο λαός!

Η 28η Οκτώβρη 2011 δε μπορεί παρά να καταγραφεί ως μια σημαντική μέρα μνήμης και αντίστασης του λαού μας. Συγκινητικές στιγμές λαϊκής παρέμβασης εκτυλίχθηκαν σε όλες τις παρελασεις. Οι πολιτικοί των μνημονίων και οι «επίσημοι» κυρήχθηκαν ανεπιθύμητοι, πολλά ήταν τα σχολεία που δε γύρισαν το κεφάλι τους. Οι πολίτες τίμησαν πραγματικά την επέτειο της 28ης. Απομόνωσαν τους υποκριτές και τους φαρισαίους που τη μια υπογράφουν την κηδεμονία της χώρας και την ληξιαρχική πράξη θανάτου του λαού μας και από την άλλη εμφανίζονται ως σωτήρες που απαιτούν οι νέοι να υποκλίνονται και ο λαός να τους χειροκροτά. Αν αυτοί είναι ραγιάδες, ο λαός μας δεν θα γίνει! Η δημοκρατία δεν πληγώθηκε σήμερα αλλά αποκαταστάθηκε.

Ναύπλιο: Με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Φορέων και Πολιτών υπήρξε συγκέντρωση απέναντι από τους επισήμους.  Γιουχαϊστηκαν ο βουλευτής και υφυπουργός Γ. Μανιάτης και ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Ανδριανός. Πολλοί μαθητές δε γύρισαν το κεφάλι στους επισήμους. Στο τέλος της παρέλασης παρόλο που η αστυνομία μπλόκαρε τους συγκεντρωμένους (ώστε να αποχωρήσουν οι επίσημοι) έγινε πορεία με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων.

Καλαμάτα : Οι επίσημοι περικυκλώθηκαν και έφυγαν άρον άρον στα στενά. Στην εξέδρα ανέβηκε κόσμος με πανό.

Ξυλόκαστρο: Ανοίχθηκε πανό της Β ΕΛΜΕ Κορινθίας και με το που πέρασε το τελευταίο λύκειο ξεκίνησε πορεία παρά την προσπάθεια της αστυνομίας να εμποδιστεί. Θετική η ανταπόκριση και  πολλά χειροκροτήματα από τον υπόλοιπο κόσμο.

Τρίπολη: Συγκέντρωση με τη συμμετοχή και του Εργαστικού Κέντρου Αρκαδίας έγινε απέναντι από την εξέδρα των επισήμων όπου φωνάχτηκαν διάφορα συνθήματα.

Σπάρτη: Από πολίτες που βρίσκονταν κοντα στην εξέδρα των επισήμων γιουχαίστηκαν οι βουλευτές.

Σε πολλές περιοχές μέλη και φίλοι της Κοινής Δράσης μοίρασαν φυλλάδια και πέταξαν τρικάκια με κεντρικό σύνθημα «ΚΑΤΟΧΗ=ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» και με εικόνες που παρομοίαζαν τον Χίτλερ με την Μέρκελ και τον Παπανδρέου με τον Τσολάκογλου.

, , ,

Εγγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε