Καραθώνα: Η παραλία του Ναυπλίου ξεπουλιέται σε Άραβες;

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτησή μας, μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) επιχειρείται να γίνει το μεγάλο ξεπούλημα της χώρας από την κυβέρνηση της Τρόικας και των μνημονίων, του μαύρου μπλοκ των δυνάμεων της αντίδρασης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ κ.λπ.).

Το σχέδιο έχει μπει ήδη σε εφαρμογή και το ξεπούλημα είναι στην ημερήσια διάταξη. Παρουσιάζει μάλιστα ήδη ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Αργολίδα. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η ηλεκτρονική εφημερίδα Moriasnow.gr (παρατίθεται πιο κάτω) η Καραθώνα, η λαϊκή παραλία του Ναυπλίου και της Αργολίδας, αλλά και το φιλέτο γης υψηλής αξιοποίησης γύρω από αυτήν, έχει γίνει αντικείμενο ενδιαφέροντος από άραβες επενδυτές. Μάλιστα οι συζητήσεις βρίσκονται ήδη σε πλήρη εξέλιξη.

Η αντίδραση του αργολικού λαού θα πρέπει να είναι δυναμική για να σταματήσει κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος δημόσιου χώρου που ανήκει στο λαό της Αργολίδας και στους επισκέπτες της. Μάλιστα οι δήμοι της περιοχής θα πρέπει να πάρουν θέση άμεσα ενάντια σε μια τέτοια προοπτική.

Άραβες γλυκοκοιτάζουν την Καραθώνα

Θα κριθεί η τύχη της παραλίας τους επόμενους μήνες

Αραβικών συμφερόντων funds φέρονται να έχουν διατυπώσει προφορικό ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων, και για την παραλία Καραθώνα του Ναυπλίου,  σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής».

Ήδη οι επαφές που έγιναν μεταξύ των funds των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του επικεφαλής του Οργανισμού Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας Κώστα Μητρόπουλου και της ομάδας του, για πολλά ακίνητα, εκτιμάται ότι θα οδηγηθούν σε απτό αποτέλεσμα τους αμέσως επόμενους μήνες.

Στο δημοσίευμα που υπογράφει ο Ηλίας Γ. Μπελλος επισημαίνεται ότι τη συμμετοχή ξένων επενδυτών σε δεκάδες σχέδια στην Ελλάδα, αλλά και σε στοχευμένες αποκρατικοποιήσεις, επιδιώκει να εξασφαλίσει εντός του πρώτου εξαμήνου, η αντιπροεδρία της κυβέρνησης σε συνεργασία με το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, αλλά και τις ειδικές γραμματείες που εμπλέκονται.

, , , , ,

Εγγραφή

One Comment στο “Καραθώνα: Η παραλία του Ναυπλίου ξεπουλιέται σε Άραβες;”

 1. Δρ.Βασίλης Θεοδωρόπουλος Says:

  Αγαπητή ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ,

  χθες από λάθος μου έκανα την Καραθώνα … γένους αρσενικού… Λυπάμαι γι` αυτό, όφειλα να το ήξερα, αλλά δυστυχώς δε με πληροφόρησαν καλά οι εκ Ναυπλίου φίλοι…
  Πάντως παραμένω οπαδός της παραλίας, όπως έγραψα σε χτεσινοβραδινό μου σχόλιο, πιστεύοντας πως οι πολίτες θα; εμποδίσουν πρώτα την ολοκληρωτική καταστροφή – εκ πλείστων όσων αιτιών – κι αργότερα την καταστροφή του οικοσυστήματος της περιοχής με την αθρόα οικοπεδοποίηση κι …ανάπτυξη… όποιος κι αν την επικαλείται… Η παραλία είναι κτήμα και περιουσία όλων των Ελλήνων, όπως και τόσα άλλα βέβαια…
  Πέρα απ` αυτό υπάρχουν και τα παιδιά, το αυριανό μέλλον της χώρας, που εγώ εξ επαγγέλματος τουλάχιστον, ζω καθημερινά… Τι θα γίνουν αυτά; Ποιός νοιάζεται γι` αυτά πραγματικά; Πάντως όχι οι …κυβερνώντες τρικομματικοί κι εγώ δεν ξέρω τι άραγε είναι…
  Να τι έγραψα για τα παιδιά (Εφημερίδα ΑΥΓΗ της 19-08-2012:

  19/08/2012

  Τα παιδιά είναι τα πρώτα «θύματα» κι αυτά συνήθως «πληρώνουν» την κρίση (ΑΥΓΗ)
  Συνήθη αίτια είναι η διάλυση των οικογενειών – ως συνέπεια της οικονομικής δυσπραγίας -, η φτώχεια, το κοινωνικό άγχος, η ανεργία των γονιών κι η «εντελώς ραγδαία πτώση» του εκπαιδευτικού συστήματος. Τα παιδιά σωματοποιούν το άγχος, την απόγνωση και την κάθε είδους ανασφάλεια, μ» αποτέλεσμα οι παιδίατροι και τα νοσοκομεία να αντιμετωπίζουν παιδιά με ανεξήγητα δυνατούς πονοκεφάλους, πόνους στα οστά κι ακαθόριστα κοιλιακά άλγη.
  Όλες αυτές οι διαπιστώσεις επιβεβαιώνουν, πως η ελληνική οικογένεια και ειδικότερα τα πιο «ανυπεράσπιστα μέλη» της, τα μικρά παιδιά, έχουν βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα». «Είναι πλέον επιβεβαιωμένο, πως η κατάθλιψη δεν πυροδοτείται απλώς, αλλά προκαλείται από την οικονομική κρίση» τονίζουν οι ειδικοί παιδοψυχίατροι.
  Τα παιδιά της Αττικής και γενικότερα τα Ελληνόπουλα σήμερα, χάνουν την υγεία και την ψυχική τους ισορροπία, εξαιτίας της παρατεταμένης ύφεσης.
  Ειδικά οι μονογονεϊκές οικογένειες επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος, καθώς, εκτός από μειωμένα εισοδήματα, δεν έχουν και με ποιον να μοιραστούν τους φόβους και την ανασφάλειά τους. Οι παππούδες κι οι γιαγιάδες, που για πολλά χρόνια, στήριζαν με την, έστω, χαμηλή τους σύνταξη τα παιδιά και τα εγγόνια τους, έχουν σήμερα προσωπικό άγχος επιβίωσης: Απ» τη μια δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, απ» την άλλη οι συντάξεις τους έχουν κυριολεκτικά αποδεκατιστεί. Σκεφτείτε, εξ άλλου, πόσο υποφέρουν οι γονείς, των οποίων τα παιδιά πάσχουν από σοβαρά σπάνια νοσήματα, ιδιαίτερα οι χωρισμένες γυναίκες με τέτοια παιδιά.
  Σημαντικό ρόλο στη σημερινή κατάσταση παίζει το συγγενικό περιβάλλον, καθώς «η οικογένεια μπορεί πρώτη να υποπτευτεί ότι κάποιο μέλος της υποφέρει. Αλλαγές στη συμπεριφορά, τον ύπνο, το φαγητό ή εκδήλωση ευερεθιστότητας αποτελούν προειδοποιητικά σημάδια πως κάτι δεν πάει καλά. Η έγκαιρη διάγνωση είναι σημαντική και δίνει στους ειδικούς τη δυνατότητα να επέμβουν επιτόπου», συμβουλεύουν οι ειδικοί.
  Η πιο αποτελεσματική «συνταγή» που πρέπει ν» ακολουθήσουμε αυτό τον καιρό, είναι ν» ανασυντάξουμε τις οικογένειες και να ξαναθυμηθούμε τον παλιό καιρό, όταν το πρόβλημα του ενός εξ αυτών, ήταν πρόβλημα όλων. Κι αργότερα, να γυρίσουμε στην κοινωνία, μιας και τα προβλήματα, που συνεχώς θα εμφανίζονται και θα γιγαντώνονται, δεν έχουν ονοματεπώνυμο, φύλο ή εντοπιότητα, αλλ» αφορούν συνολικά την ελληνική κοινωνία.
  Οι σύγχρονοι «Καιάδες» επινοήθηκαν απ» τους πρωταγωνιστές της πλήρους κατάρρευσης του κράτους, απ» τις διάφορες κυβερνήσεις δηλ. του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. των τελευταίων τριών ετών, συν την εσχάτως «ταυτοποιημένη» μ» αυτούς ΔΗΜ.ΑΡ.
  Το έγκλημα κατά των επόμενων γενιών άρχισε κι εξελίσσεται μπρος στα μάτια μας, χωρίς κανείς να γνωρίζει την έντασή του ή το βάθος των χρόνων, που θα συνεχίζεται να υφίσταται. Ο ζόφος έχει πια οριστικά σκεπάσει το γαλανό μας ουρανό…
  Τέλος, ας θυμούνται οι «συγκυβερνώντες», πως : «Αιέν αριστεύειν καί υπείροχον έμμεναι άλλων, μηδέ γένος πατέρων αισχυνέμεν» (Πάντοτε να είσαι άριστος και ανώτερος των άλλων και να μη ντροπιάζεις το γένος των πατέρων σου – Όμηρος), γεγονός που αυτοί, με τη θέλησή τους, κατά κόρον έχουν πραγματοποιήσει…

  Φιλικά, ευχαριστώ για τη φιλοξενία

  Δρ. ΒΑΣ. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ, Συντ. Δ/ντής ΕΣΥ Νοσ. Παίδων Αθ. «Αγ. Σοφία», Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσ. Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ)

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: