Σαν τον κλέφτη ο Γιώργος Παπανδρέου στο Ναύπλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Ο Γ. Παπανδρέου, εδώ μαζί με το επίσης εξέχον μέλος της Σοσιαληστρικής Διεθνούς Χ. Μουμπάρακ. Ο πρώτος θα ακολουθήσει το παράδειγμα του δεύτερου λίαν συντόμως.

Ο πρωθυπουργός που υφάρπαξε την ψήφο του ελληνικού λαού με το «λεφτά υπάρχουν» και παρέδωσε μετά τις εκλογές τη χώρα και το λαό στην μέγγενη του ΔΝΤ και των αγορών επισκέπτεται την πόλη του Ναυπλίου αύριο Παρασκευή στις 11 στο Βουλευτικό.

Η επίσκεψή του αυτή κρατήθηκε κρυφή, σαν επτασφράγιστο μυστικό. Έγινε γνωστή μόλις το μεσημέρι της Πέμπτης. Σε άλλες εποχές θα οργανωνόταν για βδομάδες ένα ολόκληρο πανηγύρι από κομματικά στελέχη, πολιτικάντηδες και πανηγυρίζοντες κολαούζους και θα είχε συνεχή προβολή από τα ΜΜΕ.

Άλλοι καιροί, άλλα ήθη. Τώρα ο πρωθυπουργός της τρόικας πηγαίνει σαν τον κλέφτη από πόλη σε πόλη για να αποφύγει τη δίκαιη αγανάκτηση των εργαζόμενων, των ανέργων, των μικρομεσαίων για την πολιτική του που διαλύει τα απομεινάρια του κράτους πρόνοιας, καταργεί δικαιώματα των εργαζόμενων που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα, κλείνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εξαθλιώνει την αγροτιά, αυξάνει τους ανέργους, ξεπουλά το δημόσιο πλούτο.

Ο Γ. Παπανδρέου θα διαβουλευτεί, υποτίθεται, με τους τοπικούς φορείς. Το γεγονός ότι οι τοπικοί φορείς πληροφορήθηκαν την επίσκεψή του λιγότερο από μια μέρα πριν, δείχνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ο πρωθυπουργός δεν θέλει να διαβουλευτεί με κανέναν: απλώς θέλει συνεργούς και υποστηρικτές στο έγκλημα που πραγματοποιεί με την υποστήριξη του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Κλείνουν σχολεία, κλείνουν-υποβαθμίζουν νοσοκομεία, πουλάνε δημόσια γη και επιχειρήσεις, οδηγούν την κοινωνία στην απόγνωση, αγνοούν τις αντιδράσεις των πολιτών και ύστερα στήνουν ένα “θέατρο διαβούλευσης”.

Καλούμε τους φορείς να γυρίσουν την πλάτη στον πρωθυπουργό του ΔΝΤ, της ΕΕ, του κεφαλαίου. Συναίνεση ας ψάξει να βρει σε ΝΔ, ΛΑΟΣ και στο στενό κομματικό του περίγυρο. Δεν θα τη βρει στους πολίτες, ούτε καν στην πλειοψηφία της βάσης του κόμματός του.

Ο Γ. Παπανδρέου είναι ανεπιθύμητος στο Ναύπλιο και σε όλη τη χώρα. Αν θέλει να κάνει κάτι πραγματικά καλό για την χώρα, ο ίδιος και η κυβέρνησή του, αυτό είναι να φύγουν και να πάρουν μαζί τους ότι μας έφεραν στο μικρό διάστημα διακυβέρνησής τους: το μνημόνιο, τα μέτρα και την τρόικα.

Η χώρα μπορεί να σωθεί μόνο αν δημιουργηθεί ένα κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο που θα δώσει διέξοδο “δυσαρεστώντας” δανειστές και τρόικα και υποστηρίζοντας τα συμφέροντα  και τους κόπους του λαού.

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

κίνηση συντονισμού πολιτών Πελοποννήσου

http://www.kdrasi.wordpress.com

kdrasi@gmail.com

, ,

Εγγραφή

7 Σχόλια στο “Σαν τον κλέφτη ο Γιώργος Παπανδρέου στο Ναύπλιο”

 1. mara Says:

  Ευγε! Πολυ καλά τους τα λέτε! Κανεις να μην πατησει εκει.

  Απάντηση

 2. Β.Χ. Says:

  Πως να το ανακοινώσουν νωρίτερα όταν ξέρουν πως η παρουσία του θα σκορπίσει και πανικό.
  Απόδειξη οι φήμες που κυκλοφόρισαν στους τρομοκρατημένους πολίτες ότι ήρθε στο Ναύπλιο για να ανακοινώσει την χρεωκοπία της χώρας, από την πρώτη Βουλή των Ελλήνων…

  Απάντηση

 3. neonafplio Says:

  Μάγκας είναι ο Γιώργης αφού πήρε τους ψήφους μας, ευκολόπιστοι Έλληνες.. Ηλίθιοι.. Δεν μπορούμε να κρίνουμε..

  Απάντηση

 4. Δ.Ο. Says:

  Ούτε ευκολόπιστοι ούτε ηλίθιοι οι Έλληνες…απλά είναι αρκετοί ακόμα αυτοί που βολεύτηκαν καλά μέσα στο σύστημα, που τώρα τους αδειάζει και δεν θέλουν ακόμα να το πιστέψουν….και μάγκες είναι αυτοί που τον χρησιμοποιούν τον Γιωργάκη…
  Αλήθεια εσύ πού ανήκεις;

  Απάντηση

  • neonafplio Says:

   Στους ηλίθιους

   Απάντηση

   • DG Says:

    Ο Γιωργάκης (και ο κάθε Γιωργάκης, Κωστάκης, Καρατζαφέρης κ.λπ.) χρησιμοποιώντας τη δύναμη των ΜΜΕ και των άλλων μηχανισμών εξαπάτησης και υπνώτισης του ελληνικού λαού (ρουσφετάκια, εξυπηρετήσεις κ.ο.κ.) με ψεύτικες υποσχέσεις («λεφτά υπάρχουν», «πόλεμος στους νταβατζήδες», «επανεκκίνηση», «κάθαρση», κ.λπ.) κατάφερναν μέχρι τώρα να ξεγελάνε τους πολίτες.

    Δεν είναι τώρα η ώρα για χαρακίρι. Δεν είναι ο κύριος υπεύθυνος ο ελληνικός λαός, όπως θέλουν να μας «ψήσουν» τα μεγάλα συμφέροντα και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, και οι καλοθελητές της «αντιπολίτευσης» που ουσιαστικά τους στηρίζουν. Ο καθένας έχει το μερίδιο της ευθύνης του, αλλά το κύριο το έχουνε εκείνοι που μας κυβέρνησαν και εκείνοι που τους στηρίζουν και θησαυρίζουν.

    Δεν τα φάγαμε μαζί. Και αν κάποιοι μπήκαν στο παιχνιδάκι των μικροεξυπηρετήσεων, καιρός είναι να το σκεφτούν και να καταλάβουν ότι έτσι δεν πάει μπροστά αυτός ο λαός. Η κυβερνήσεις και τα οικονομικά συμφέροντα που τις στηρίζουν, χρησιμοποίησαν αυτές τις μικροεξυπηρετήσεις για να κρατάνε δεμένο τον κόσμο στο άρμα τους. Το μεγάλο φαγοπότι ήταν αλλού και πλέον όλοι μπορούμε να πούμε: ο βασιλιάς είναι γυμνός!

    Δεν είναι καιρός για ενοχές από τους αθώους, τους αφελείς, τους γελασμένους, τους εγκλωβισμένους σε πρακτικές που άλλοι τις έχτισαν και τις χρησιμοποίησαν για να περνούν τις πολιτικές τους.

    Είναι καιρός να σπάσουμε αυτά τα δεσμά, καιρός να αντιδράσουμε, καιρός να αλλάξουμε σελίδα. Καιρός να σώσουμε τη χώρα και τους εργαζόμενους από τα μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά που απειλούν κατακτήσεις 1 αιώνα, προκειμένου να ξεπεράσουν αλώβητοι και ακόμα πιο κερδοφόροι την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν με τη βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική τους.

    Δεν μοιραστήκαμε τα κέρδη τους, δεν θα μοιραστούμε τις ζημιές τους.

    Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα παρά μόνο τις αλυσίδες μας.

    Απάντηση

    • neonafplio Says:

     Το να καταλάβω ότι είμαι ηλίθιος δεν είναι ενοχή, είναι διαπίστωση. Αναγνωρίζω το πρόβλημα, άρα πρέπει να αναζητήσω πόρους που θα με οδηγήσουν σε καλύτερη κρίση.

     Εμείς δεν τους ψηφίσαμε τόσα χρόνια? Πρώτα πρέπει να κατηγορήσω τον εαυτό μου και μετά το Γιωργάκη.

     Βέβαια δεν τα φάγαμε μαζί, αλλά η επιλογή για το ποιος θα μας κυβερνήσει ήταν όλων μας.

     Το πρόβλημα που βλέπω μετά, είναι ότι δεν υπάρχουν δυνάμεις, τουλάχιστον άμεσες, που μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα αυτή. Τουλάχιστον μέσα στους 300, ελάχιστες είναι οι ρεαλιστικές και πραγματικές φωνές. Δεν είμαι απαισιόδοξος, σίγουρα υπάρχει μυαλό στην Ελλάδα, αλλά οι περισσότεροι στρέφονται γύρω από τον εαυτό τους. Αυτοί είμαστε τι να κάνουμε, έτσι έχουμε μεγαλώσει.

     Και λέω, εφόσον δεν ψηφίσαμε σωστά 30 χρόνια τώρα, που σημαίνει πρόβλημα κρίσης αλλά και γεγονός βολέματος κάποιων, πιστεύω δεν είναι τόσο απλό αυτός ο λαός να αλλάξει μυαλά, σίγουρα όχι οι μεγαλύτεροι.

     Γιαυτό η «επανάσταση», η διαφορετική αντίληψη, πρέπει να ξεκινήσει από τους νέους. Θέλουμε καινούρια μυαλά, τα οποία δεν έχουν φθαρεί. Το ανησυχητικό βέβαια είναι ότι όλοι οι νέοι με δυνατότητες θα φύγουν από τη χώρα λόγω βιοποριστικού πλέον προβλήματος, οπότε μειώνονται οι νέοι με φρέσκες ιδέες και δημιουργηκότητα.

     Είναι θέμα παιδείας κυρίως, η οποία στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτη σε θέματα αξιών, ακολουθεί το υπόλοιπο μοντέλο κοινωνίας που είναι το μπάχαλο, το οποίο και βολεύει τη διαφθορά.

     Νομίζω πρέπει να επικεντρωθούμε στο θέμα της παιδείας, τουλάχιστον οι επόμενες γενιές που θα βγουν να έχουν σωστή κριτική σκέψη. Πρέπει να επενδύσουμε στις νέες γενιές.

     Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: