Ο Μπρέιβικ, η Χρυσή Αυγή και τα Δερβενάκια

Οφείλουμε να μην επιτρέψουμε σε νεοφασιστικές συμμορίες και ιδεολογίες να δημιουργήσουν νέους Μπρέιβικ και να σκορπίσουν φρίκη.

Η φετινή επέτειος της μάχης των Δερβενακίων ήταν διαφορετική από τις προηγούμενες. Ομάδα μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης Χρυσή Αυγή, με την ανοχή των επισήμων και των αρχών, παρατάχθηκαν μπροστά  από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, φώναξαν ανατριχιαστικά συνθήματα και κατέθεσαν στεφάνι.

Στο νου μας δε μπορεί παρά να έρχονται εικόνες από τη μακρινή Νορβηγία. Δημιουργούνται συνθήκες για να ανθίσουν και στην χώρας μας Μπρέιβικ; Το τόσο πάθος μιας ομάδας ανθρώπων για «ΆΙΜΑ» τι συνειδήσεις γεννά και σε τι συμπεριφορές οδηγεί; Μήπως η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το ΛΑΟΣ και η πριμοδότηση του τελευταίου από το πολιτικό-μιντιακό σύστημα δείχνει πόσο ακίνδυνες έως και επιθυμητές για το σύστημα είναι τέτοιες αντιλήψεις; Η ανοχή της πολιτείας στην πασιφανή διαπλοκή ακροδεξιών ομάδων με τα σώματα ασφαλείας (κυρίως ΜΑΤ) με στόχο την εγκληματική πολλές φορές καταστολή-βαρβαρότητα πάνω σε διαδηλωτές τι δείχνει; Η ατιμωρησία επιθέσεων σε μετανάστες, δηλαδή ανθρώπους απεγνωσμένους από την φτώχεια και την ένδεια, τι αποκαλύπτει; Η κυβέρνηση που με τόση ευκολία χαρακτηρίζει σαν «εχθρούς της δημοκρατίας» όσους συγκεντρώνονται στις πλατείες, όσους κλάδους αγωνίζονται ενάντια στο ξεκλήρισμά τους, όσους πολίτες αποδοκιμάζουν πολιτικούς-υπαλλήλους της τρόικας, που νομοθετεί ενάντια στην ελευθερία του διαδικτύου πώς και δεν ασχολείται καθολου με ανοιχτά φασιστικές και αντιδημοκρατικές ομάδες;

Η εθνική και η λαϊκή κυριαρχία είναι κεντρικό ζητούμενο στις μέρες της τρόικας και των μνημονίων. Τη λύση θα τη δώσει ο λαός με τους αγώνες του για να φύγουν όλοι (τρόικα, μνημόνια, κυβέρνηση, πολιτικό σύστημα), για πραγματική δημοκρατία και για να υπάρξει μια άλλη πορεία για την χώρα και τον λαό της. Όσοι σήμερα καπηλεύονται αυτά τα συνθήματα μάλλον τότε θα λειτουργούν σαν παρακράτος, όπως έχουν μάθει να δρουν ώς σήμερα!

Παρακάτω, το ανατριχιαστικό βίντεο των «ελληναράδων» και ο Κολοκοτρώνης έτοιμος να κατέβει κάτω από τον εκνευρισμό του…

ΔΚ

, , , ,

Εγγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε