Σήμερα λαμβάνονται αποφάσεις που θα αλλάξουν την ζωή σου!

του Μάκη Κατσαΐτη

Σήμερα λαμβάνονται αποφάσεις που θα αλλάξουν την ζωή σου.Και την ζωή των παιδιών σου.Δεν είναι 40% οι μειώσεις στο εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων. Θα ξεπεράσει το 60 % αν συνυπολογίσουμε την ακρίβεια στα τρόφιμα και τα καύσιμα, τα απανωτά χαράτσια που δεν θα σταματήσουν να έρχονται,τους φόρους που θα κληθούμε να πληρώσουμε για ετήσιο εισόδημα πάνω από 5 χιλιάδες .

Ο κοινωνικός μισθός που είχαμε κατακτήσει με τις δημόσιες παροχές χάνεται. Φάρμακα , δωρεάν παιδεία, νοσοκομεία, συγκοινωνίες, κοινωνικές παροχές θα χαθούν και θα πρέπει να πληρώνονται από το πενιχρό και αμφίβολο εισόδημα μας. Η ανεργία θα φτάσει στην κορφή και όσοι δουλεύουν για όσο δουλεύουν θα πληρώνονται με ψίχουλα.

Δυο και τρεις δουλειές θα ευθύνονται για ατυχήματα και θανάτους. Αρρώστιες ξεχασμένες θα επανέλθουν.

Εκεί που είχαμε δέκα θα πέσουμε στα τέσσερα. Όσοι έχετε λεφτά στην μπάντα θα τα φάτε γρήγορα. Η φτώχεια θα χτυπήσει το εμπόριο. Μαγαζιά θα κλείσουν, σπίτια θα χαθούν.

Οι άλλοι θα πεινάσουμε . Έρχεται οργή και τρόμος και τίποτα δεν θα σταματήσει την κοινωνική έκρηξη. Ακόμα κι αν μπει ένας αστυνόμος έξω από κάθε σπίτι κάθε μουσείο κάθε περίπτερο κάθε φορτηγό αυτοκίνητο θα ξεφυτρώνουν τρεις άνθρωποι να κλέψουν κουβέρτες καύσιμα αρχαία τσιγάρα.

Καταστροφολογία; Σενάρια επιστημονικής φαντασίας; Όχι. Είναι η πραγματικότητα που χτίζεται γύρω μας αργά αλλά σταθερά. Όλα αυτά δεν θα γίνουν σήμερα. Έχουν ήδη ξεκινήσει και θα απλώνουν μέσα στο σώμα της κοινωνίας ώρα με την ώρα τα επόμενα χρόνια.

Όταν η έννοια του δικαίου και της επιβίωσης καταργείται στην κοινωνία τότε απελευθερώνονται τα πιο άγρια ένστικτα στον άνθρωπο και το παιχνίδι έχει χαθεί.

Ακόμα και τώρα υπάρχει επιστροφή στη λογική.

Βγαίνει τίποτα αν αντιδράσουμε;

Φυσικά και βγαίνει. Τις κοινωνίες τις φτιάχνουν οι άνθρωποι με τις δράσεις και τις αντιδράσεις τους. Όλα αυτά γίνονται γιατί κάποιοι άνθρωποι μας επιτίθενται για να φορτώσουν την οικονομική και ηθική κρίση που οι ίδιοι έφτιαξαν στις δικές μας πλάτες. Όλα αυτά είναι η πάλη των τάξεων. Ανάμεσα στους έχοντες και στους μη έχοντες. Μια πάλη που είναι η κινητήρια δύναμη της ιστορίας.

Χρειάζεται εδώ στον τόπο που ζούμε να μαζευτούμε να μιλήσουμε . Να καταλάβουμε τι γίνεται πέρα από την προπαγάνδα της τηλεόρασης. Να δράσουμε μαζί για να στηθεί στοιχειωδώς μια τοπική οικονομία και αλληλεγγύη. Και μετά να πάμε να ψηφίσουμε. Αριστερά και Οικολογία. Έναν άλλο δρόμο άλλους πολιτικούς άλλη οικονομία. Και να τους ελέγχουμε καθημερινά. Χωρίς φόβο αλλά με πάθος. Με το να λουφάζουμε στο σπίτι δεν θα γλιτώσουμε τον λύκο.

Απλά αν συνεχίσουμε έτσι κάποιοι πλούσιοι θα γίνουν πιο πλούσιοι και οι φτωχοί θα φαγωθούμε μεταξύ μας.

Πηγή: Οικολογική Εναλλακτική Πρωτοβουλία Ερμιονίδας

Advertisements
, , , , , ,

Εγγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: