Η Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας ενάντια σε κάθε σκέψη συγχώνευσης-κατάργησης σχολείων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ

Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας αντιτάσσεται σε κάθε σκέψη συγχώνευσης – κατάργησης σχολικής μονάδας στην περιοχή μας, σε στιγμή μάλιστα που βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταρρύθμιση στην Τεχνική – Τεχνολογική Εκπαίδευση και συνεπώς είναι άγνωστο ποιο θα είναι το δυναμικό των Τεχνολογικών Λυκείων στο άμεσο μέλλον.

Με επανειλημμένες παρεμβάσεις μας έχουμε τονίσει ότι για την περιοχή μας, όπου τα κεντρικά σχολεία ασφυκτιούν λόγω υπερπληθυσμού και πάνω από 25 λυόμενα καταλαμβάνουν τα προαύλια των σχολικών μονάδων, είναι απαράδεκτη οποιαδήποτε συζήτηση για συγχωνεύσεις που δεν υπηρετούν κανένα παιδαγωγικό στόχο. Αντίθετα πρέπει να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την οικοδόμηση νέων σχολικών κτηρίων που θα ανακουφίσουν τις ήδη υπάρχουσες σχολικές μονάδες.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτών των διαπιστώσεων ζητούμε τη μετατροπή της ΕΠΑΣ Λουτρακίου σε απογευματινό Τεχνολογικό Λύκειο, ώστε να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται οι μαθητές που, για διαφόρους λόγους, προτιμούν την απογευματινή βάρδια.

Κατόπιν όλων αυτών καλούμε τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια της περιοχής μας με γνώμονα των συμφέρον των δημοτών τους να μη συναινέσουν στην κατάργηση καμίας σχολικής μονάδας στον Δήμο τους, όπως άλλωστε έπραξαν και κατά το προηγούμενο (περσινό) κύμα συγχωνεύσεων. Τους καλούμε επίσης να συζητήσουμε για την συνολική αντιμετώπιση των στεγαστικών προβλημάτων των σχολικών μονάδων με βάση τις προτάσεις μας τις οποίες έχουμε κοινοποιήσει σε παλαιότερα και αναλυτικότερα υπομνήματά μας.

ΠΡΟΣ: κ.κ. ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ, ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ, ΒΟΧΑΣ, ΝΕΜΕΑΣ,  Δ/ΝΣΗ Β΄/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΚΟΙΝ.: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛ/ΣΟΥ, ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, Β΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΟΛΜΕ

Πηγή: Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας

Advertisements
, , , , , , , ,

Εγγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: