Δάσκαλοι και καθηγητές Κορινθίας: Ψήφισμα διαμαρτυρίας για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠYΥ)

Οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Κορινθίας και τα Δ.Σ. της Α΄ και Β΄, ΕΛΜΕ Ν. Κορίνθιας, στις 7/2/12, σε συνάντηση που είχαν με στον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών για όλα όσα συμβαίνουν στο χώρο της υγειονομικής περίθαλψης, ζήτησαν να τεθεί το ζήτημα στο περιφερειακό συμβούλιο, να υπάρξει στο άμεσο μέλλον συνάντηση με τους υγειονομικούς φορείς του νομού προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους και επέδωσαν το εξής ψήφισμα διαμαρτυρίας: 

Τα αντιλαϊκά – αντικοινωνικά μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας δεν έχουν σταματημό, στερώντας ακόμη και τα πλέον αυτονόητα, όπως το κοινωνικό κράτος και τη δωρεάν υγειονομική περίθαλψη. Στις μειώσεις μισθών, τη μείωση του αφορολόγητου, τα χαράτσια που μας έχουν εξοντώσει, προστίθεται και το ζήτημα της ουσιαστικής κατάργησης της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, αφού η ενοποίηση από τις αρχές του χρόνου των ασφαλιστικών Οργανισμών ΟΠΑΔ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ, έχει κυριολεκτικά διαλύσει και τις ελάχιστες δυνατότητες που υπήρχαν για στοιχειωδώς αξιοπρεπή περίθαλψη των εργαζομένων.

Οι συμβεβλημένοι με το νέο Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) γιατροί, όλων των ειδικοτήτων, πανελλαδικά, δεν ξεπερνούν τις 5.000, αριθμός που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει τα εκατομμύρια ασφαλισμένους του Οργανισμού. Σε πολλούς μάλιστα νομούς της Ελλάδας, υπάρχει μόνο ένας γιατρός συγκεκριμένης ειδικότητας προκειμένου να καλύψει τις δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους της περιοχής του. Εξ άλλου ο κάθε συμβεβλημένος γιατρός μετά τη συμπλήρωση του μέγιστου αριθμού επισκέψεων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ (μέχρι 10 την ημέρα ή 50 την εβδομάδα) δεν επιτρέπεται να «μπει» στο σύστημα και έτσι ο ασθενής που δεν έχει την ….υπομονή να περιμένει να «ανοίξει» το σύστημα πρέπει να καταβάλει το αντίτιμο της επίσκεψης. Το ίδιο βέβαια θα συμβεί, εφόσον ο ασθενής ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ καταφύγει σε μη συμβεβλημένους γιατρούς, που έχουν μεν τη δυνατότητα συνταγογράφησης, αλλά επί πληρωμή.

Οι ρυθμίσεις αυτές έχουν φέρει σε πλήρη απόγνωση τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες οι οποίοι είναι απολύτως «εξαρτημένοι» από το σύστημα υγείας.

Όλοι εμείς, που έχουμε υποστεί την πιο βάρβαρη επίθεση στις αποδοχές μας, εξακολουθούμε να καταβάλλουμε ανελλιπώς τις εισφορές μας για υπηρεσίες που ουσιαστικά δεν μας παρέχονται. Σε μια σύγχρονη κοινωνία, η πιο απάνθρωπη πολιτική, είναι αυτή που στερεί από τους εργαζόμενους το αγαθό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. 

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ.

Πηγή: Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας

Η φωτογραφία είναι από παλαιότερη κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Εύβοιας έξω από τα γραφεία του ΕΟΠYΥ

Advertisements
, , , , ,

Εγγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: