Συγκέντρωση στην Σπάρτη 12/2/2012 – Κεντρική Πλατεία, 6 μ.μ. – Ενημέρωση

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου έγινε στη Σπάρτη συγκέντρωση εκπροσώπων πρωτοβάθμιων σωματείων, συλλόγων και φορέων του νομού, μετά από πρόσκληση του Εργατικού Κέντρου.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, οι παρευρισκόμενοι έκφρασαν  την αγωνία τους για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, την αγανάκτηση τους για τα νέα μέτρα που ετοιμάζονται σε βάρος του πολλάπλά δοκιμαζόμενου λαού και κατάθεσαν τη διαθεσιμότητα τους για κοινές δράσεις.

Από τις προτάσεις που ακούστηκαν ήταν η μετάβαση με πούλμαν την Κυριακή στην Αθήνα, το κλείσιμο του Ισθμού σε συνεργασία με τα εργατικά κέντρα των όμορων νομών ή το κλείσιμο του Ευρώτα κατά την ψηφοφορία της Κυριακής στη Βουλή, ενώ συμφωνήθηκε η παρουσία μας στο συλαλλητήριο που είχε καλέσει το ΠΑΜΕ για την επομένη στην κεντρική πλατεία Σπάρτης. Από τη συγκέντρωση προέκυψε εννεαμελής συντονιστική επιτροπή για να διερευνήσει τις δυνατότητες.

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου παρευρεθήκαμε στο συλλαλητήριο, με πανώ και συνθήματα. Αργότερα έγινε ανοιχτή συνέλευση στο γραφείο της Επιτροπής πολιτών Λακωνίας ενάντια στα χαράτσια.

Εκεί μας ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του εργατικού κέντρου ότι είναι ανέφικτο το κλείσιμο του Ευρώτα γιατί δεν υπάρχουν μεγάλες διαθεσιμότητες από τα εργατικά κέντρα, αλλά και η οργανωμένη μετάβαση στην Αθήνα γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για ενοικίαση πούλμαν (επίσης συνυπολογίστηκε το ζήτημα των άσχημων καιρικών συνθηκών).

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 10-15 συμπολίτες πήγαμε με ντουντούκα και συνθήματα στα γραφεία των τριών βουλευτών του νομού μας, και τους επιδόσαμε ψήφισμα. Στο τέλος κολλήσαμε αφίσσα  που έχει σταλεί σαν κάλεσμα στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό  τύπο.

Για την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου  πρωτοβάθμια σωματεία, σύλλογοι, φορείς και ενεργοί πολίτες καλούμε σε συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης στις 6,00 μ.μ.

A. M.

Advertisements
, ,

Εγγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: