Κρανίδι: Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας ενάντια στα Χαράτσια

του Μάκη Κατσαΐτη

Τριμελής επιτροπή πολιτών από αυτούς που έχουμε υπογράψει το κείμενο άρνησης καταβολής του χαρατσιού συναντήθηκε στο Δημαρχείο με την υπεύθυνη κ. Σόνια Στάικου και ενημερώθηκε για το πού βρίσκεται η υπόθεση από πλευράς Δήμου.

Η κ. Στάικου μας ενημέρωσε: υπάρχει λοιπόν μια λίστα με 35 οικογένειες που έχει υποβάλλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και θα αποσταλεί στην εφορία και εκεί τριμελής επιτροπή με άγνωστη σε μας σύνθεση και άγνωστα κριτήρια θα κρίνει ποιοι μπορούν να μην πληρώσουν το χαράτσι.

Εκφράσαμε την διαμαρτυρία μας.

Εμείς όχι μόνο δεν μπορούμε αλλά και δεν θέλουμε να πληρώσουμε.

Θεωρούμε το χαράτσι αυτό και τα επόμενα που έρχονται απαράδεκτα και διαφωνούμε πολιτικά με την επιβολή τους. Πιστεύουμε πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα σπρώχνονται στην απελπισία αδυνατώντας να πληρώσουν αυτές τις έκτακτες φορολογίες.

Καλούμε όλους τους πολίτες και πρώτα από όλα τους 270 που υπέγραψαν την διαμαρτυρία της απεργιακής επιτροπής 19 Οκτώβρη να αντισταθούν στις  επιτροπές αξιολόγησης της εξαθλίωσης μας.

Καλούμε τον Δήμο μας να μας συμπαρασταθεί. Όχι μόνο στους άνεργους και ανάπηρους. Σε όλους. Τους καταστηματάρχες και επαγγελματίες που είναι ένα βήμα πριν την χρεωκοπία,  τους χαμηλόμισθους περιστασιακά εργαζόμενους , τους χαμηλοσυνταξιούχους…

Η απόφαση του Δήμου μας δεν μιλά για παραπομπή του θέματος σε τριμελή επιτροπή ούτε για κριτήρια με βάση τα οποία θα γίνουν εξαιρέσεις.

Η απόφαση του Δήμου μας μιλά για ασφαλιστικά μέτρα:

καθώς επίσης και στη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών για τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του τέλους ακίνητης περιουσίας μέσω του λογαριασμού της Δ.Ε.Η.

Η απόφαση του Δήμου μας λέει:

Ε. Η απόφασή μας θα διαβιβαστεί στους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών, Πειραιά και Ναυπλίου για ενημέρωσή τους καθώς έχουν κινηθεί νομικά αντισυνταγματικότητα του Ν.4021/11.

Πηγή: Οικολογική Εναλλακτική Πρωτοβουλία Ερμιονίδας

Advertisements
, , , ,

Εγγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: