Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης για το χαράτσι της ΔΕΗ

Το Δημοτικό Συμβούλιο και οι πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων λαμβάνοντας υπόψη τους τις τοποθετήσεις των συμβούλων και των δημοτών και μετά από διαλογική συζήτηση

Αποφασίζει Ομόφωνα

To Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης λαμβάνει ξεκάθαρα θέση ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό και είναι παράλογο, αδιανόητο πρωτοφανές να το στερηθούν συμπολίτες μας και μάλιστα τους χειμερινούς μήνες όχι γιατί δεν ανταποκρίνονται στην υποχρέωσή τους να καταβάλουν το αντίτιμο του κόστους κατανάλωσης αλλά γιατί αδυνατούν να εκπληρώσουν μία άλλη εντελώς άσχετη με το εν λόγω αγαθό άδικη έκτακτη επιβολή ενός «χαρατσιού».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης αντιλαμβάνεται και αφουγκράζεται τις δίκαιες αντιδράσεις ολόκληρου του Ελληνικού λαού εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στα φοροχαράτσια που αποστέλλονται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αποφασίζει να στηρίξει με κάθε τρόπο κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο , μικρό επαγγελματία , σπουδαστή που αρνείται να πληρώσει τα φοροχαράτσια είτε επειδή δεν μπορεί είτε επειδή με δική του ευθύνη δεν θέλει.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει και δίνει εντολή για την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου προκειμένου να στηρίξουν όλους όσους θα υποστούν τις συνέπειες της άρνησης πληρωμής των χαρατσιών με διακοπή ρεύματος, νομικές κυρώσεις κ.λ.π. Το Δημοτικό Συμβούλιο παράλληλα στηρίζει κάθε συλλογική δράση ενάντια στα φοροχαράτσια και για υποστήριξη όσων αρνούνται με ευθύνη τους να τα πληρώσουν.

Η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί στον Πρωθυπουργό στους αρμόδιους υπουργούς και τη Διοίκηση της Δ.Ε.Η. στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε) στην εντόπια Εισαγγελική Αρχή να δημοσιοποιηθεί σε όλα τα Μ.Μ.Ε.

Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει όπως την ημερομηνία εκδίκασης στο Συμβούλιο Επικρατείας του θέματος της συνταγματικότητας του συγκεκριμένου «τέλους» (χαρατσιού ) κατ΄ ουσίαν συμβολικά και επί 2ωρο να κλείσει το Δημαρχιακό κατάστημα Σπάρτης . Επιπλέον δε αποφασίζει την άμεση συμπαράστασή του σύσσωμο ή με αντιπροσωπεία του προεξάρχοντος και του Δημάρχου σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας δημοτών σε περιπτώσεις που εφαρμοστεί από τη Δ.Ε.Η. η διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε συμπολίτες, δημότες που δεν πλήρωσαν το συγκεκριμένο τέλος.

45ο πρακτικό συνεδρίαση 23-11-2011

Advertisements
, , ,

Εγγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: