Στη Σπάρτη οι πολίτες αντιστέκονται στο χαράτσι της ΔΕΗ

Αφίσα για τη συγκέντρωση-παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Σπάρτης 23/11/2011

Τη Δευτέρα 21 Νοέμβρη έγινε η προαποφασισμένη παρέμβαση της Επιτροπής Ενάντια στα Χαράτσια στο υποκατάστημα ΔΕΗ Σπάρτης.

Συναντηθήκαμε με τον προϊστάμενο λογιστηρίου και ζητήσαμε ενημέρωση για τις διακοπές ρεύματος και τις πρόσφατες δηλώσεις Βενιζέλου σχετικά με την αναστολή τους. Μας είπε ότι ισχύει η αναστολή (της οποίας κάποιες λεπτομέρειες πληροφορηθήκαμε πολύ αργότερα από την τηλεόραση), ότι ο ίδιος «διαφωνεί» (!) με τις θέσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αλλά θα «προσπαθήσει» να εξαιρέσει από τον πίνακα εντολής διακοπών τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της Λακωνίας. Μετά επίμονη απαίτησή μας κράτησε φωτοτυπίες λογαριασμών πολιτών που παρευρίσκονταν και ανήκαν στις ομάδες αυτές (αν και αμφισβήτησε αρχικά το δικαίωμα εξαίρεσης σε γερόντισσα 77 ετών με φαρμακευτική αγωγή!).

Στη συνέχεια αναζητήσαμε τον Διευθυντή, ο οποίος έλειπε, και τον υποδιευθυντή, ο οποίος ήταν κάπου εκεί (…) αλλά δεν τον είδαμε.

Αποχωρώντας μοιράσαμε κείμενο με ενημερωτικές οδηγίες, τόσο στο χώρο της ΔΕΗ όσο και σε κεντρικά σημεία της πόλης, μαζί με το κάλεσμα για την προγραμματισμένη παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, αύριο Τετάρτη 23/11 στις 6 το απόγευμα. Να σημειωθεί ότι είχε υποβληθεί έγγραφο αίτημα με υπογραφές στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συμπεριλάβει το θέμα στην ημερήσια διάταξη αλλά το αρνήθηκε.

Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν πολύ θετικές για την παρέμβασή μας αυτή και ζητούσε περισσότερες πληροφορίες για τη δράση μας.

Σίγουρα δεν σταματάμε εδώ, ειδικά μετά τις διευκρινίσεις (…) που δόθηκαν στην τηλεόραση για όσους θα περιληφθούν στην εξαίρεση διακοπής (δηλ. μόνο αυτοί που έχουν αναπηρία πάνω από ’80%!!).

Επιζητούμε το συντονισμό με αντίστοιχες κινήσεις πολιτών σε όλη την Ελλάδα και να προχωρήσουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι!

Όλοι και όλες αύριο στη προσυγκέντρωση στις 5.30 στο Εργατικό Κέντρο Σπάρτης, για να μεταβούμε στη συνέχεια στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να διεκδικήσουμε τη συμπαράσταση του Δήμου.

Αρνούμαστε μαζικά την πληρωμή άδικων χαρατσιών.

Όλοι/ες μαζί μπορούμε!

Α. Μ.

, , ,

Εγγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: