Πρωτοβουλία Λακώνων πολιτών ενάντια στα χαράτσια – Δεν πληρώνουμε το χαράτσι της ΔΕΗ

Και οι Λάκωνες δεν πληρώνουν το χαράτσι της ΔΕΗ

Αύριο Τετάρτη 16 Νοέμβρη στις 7.30 μ.μ., θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Σπάρτης η τρίτη ανοιχτή συνάντηση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΛΑΚΩΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ.

Η επιτροπή αυτή, στην οποία συμμετέχει διαρκώς αυξανόμενος αριθμός πολιτών της Σπάρτης, καθώς και φορείς όπως η Συντονιστική Επιτροπή Πρωτοβάθμιων Σωματείων ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, η  Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Λακωνίας, το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ  Λακωνίας, έχει αποστείλει την παρακάτω επιστολή στον Δήμαρχο Σπάρτης και στον τοπικό τύπο.

Επίσης το περασμένο Σάββατο 12 Νοέμβρη έκανε εξόρμηση στη Λαϊκή Αγορά, στην κεντρική πλατεία και σε δρόμους της Σπάρτης, συζητώντας με συμπολίτες και προπαγανδίζοντας την αυριανή συνάντηση. Η αντιμετώπιση του κόσμου στην πλειοψηφία ήταν θετική, αρκετοί έκφραζαν τις επιφυλάξεις τους για την αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας κίνησης, ενώ ελάχιστοι αντέδρασαν αρνητικά. Στόχος μας  είναι αφ’ ενός η ενημέρωση του κόσμου για αντίστοιχες κινήσεις-αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων και νομικής στήριξης, το άνοιγμα της Πρωτοβουλίας σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες, και η προβολή της κίνησης σαν σημείο αναφοράς και αλληλοϋποστήριξης για όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν τα χαράτσια.

Πρωτοβουλία Λακώνων Πολιτών ενάντια στο Χαράτσι της Δ.Ε.Η.

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Σπαρτιατών, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, το Δημοτικό Συμβούλιο

Επειδή το νέο, ανήθικο, εκβιαστικό και αντισυνταγματικό χαράτσι, που αυθαίρετα συνέδεσε η κυβέρνηση με ένα θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό, το ηλεκτρικό ρεύμα, ξεχείλισε το ποτήρι της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής μας αντοχής αρνούμαστε να το πληρώσουμε και καλούμε το Δήμο να συμπαρασταθεί και να πρωτοστατήσει –όπως κάνουν ήδη αρκετοί Δήμοι– παρέχοντας στους δημότες, που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν άλλο την οικονομική τους αφαίμαξη, αφ’ ενός τον τρόπο να πληρώσουν μόνον το ρεύμα και τα δημοτικά τέλη και αφ’ ετέρου, νομική προστασία απέναντι στον ανάλγητο εκβιασμό που κατάντησε την Δ.Ε.Η., από πάροχο ενός βασικού κοινωνικού αγαθού, σε φοροεισπράκτορα και μπόγια της Τρόικας και της κυβέρνησης.

1.      Πρωτοβουλία Λακώνων Πολιτών ενάντια στα χαράτσια

2.      Συντονιστική Επιτροπή Πρωτοβάθμιων Σωματείων ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

3.      Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Λακωνίας

4.      Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ  Λακωνίας

5.      Εργατικό Κέντρο Λακωνίας

Advertisements
, , ,

Εγγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: