Και οι μαθητές στο Άργος δε γύρισαν το κεφάλι! (Βίντεο)

Με Δελτίο Τύπου (το παραθέτουμε ολόκληρο στο τέλος)  ο Δήμος Άργους-Μυκηνών χαρακτηρίζει ως επιτυχία το ότι δεν υπήρξαν αποδοκιμασίες κατα του πολιτικού κόσμου στις παρελάσεις στην πόλη του Άργους. Φυσικά αυτό δεν ισχύει καθώς ενώ όντως γενικευμένες αντιδράσεις δεν υπήρξαν (λάβετε υπόψιν ότι ο κυβερνητικός βουλευτής του Νομού βρισκόταν στο Ναύπλιο) εν’ τούτοις η δημοτική αρχή προσπαθεί να ξεχάσει κάτι που μας γέμισε περηφάνεια. Τα παιδιά των Λυκείων του Άργους δεν γύρισαν το κεφάλι στους επισήμους, πράξη που δείχνει σαφώς αποδοκιμασία του πολιτικού κόσμου.

Δείτε το παρακάτω χαρακτηριστικό βίντεο

Ο Δήμαρχος στο Δελτίο Τύπου χαρακτηρίζει την επανανοηματοδότηση της εθνικής εορτής και την κραυγή του κόσμου απέναντι στους πολιτικούς που μας οδηγούν σε μια νέα κατοχή ως «ματαίωση των εκδηλώσεων Εθνικής μνήμης» ταυτιζόμενος όχι με το λαϊκό αίσθημα αλλά με το φοβισμένο και καταρρέον πολιτικό σύστημα. Ενώ νομίζει πως με ένα χλιαρό γενικό ψήφισμα για την οικονομική συγκυρία μπορεί να κρύψει την ανάλγητη πολιτική του Δήμου όπου με τις τελευταίες αυξήσεις στους λογαρισασμούς της ΔΕΥΑΡ επιβάλει ένα νέο, δημοτικό πλέον, χαράτσι σε χιλιάδες οικογένειες.

Οι καιροί είναι περίεργοι. Το πολιτικό σύστημα καταρρέει και οι πολίτες βγαίνουν στο προσκήνιο να ζητήσουν τα αυτονόητα. Σε αυτούς τους καιρούς κρίνεται κανείς αν είναι με τον λαό ή αν προστατεύει τον γερασμένο πολιτικό κόσμο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χωρίς το παραμικρό πρόβλημα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, η παρέλαση στο Άργος για την επέτειο του «ΟΧΙ».
Δεν υπήρξαν αποδοκιμασίες κατά του πολιτικού κόσμου της χώρας, ούτε και επεισόδια όπως σε άλλες πόλεις.
Το Άργος ήταν μία από τις ελάχιστες μεγάλες πόλεις-ίσως και η μοναδική-όπου όλα κύλησαν ομαλά.
Τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος παρενέβη σε ομάδες πολιτών που σχεδίαζαν αντικυβερνητικές εκδηλώσεις, ζητώντας τους να τιμήσουν την ιστορικότητα της ημέρας και να σταθούν με σεβασμό απέναντι στη θυσία των προγόνων μας.
Μετά το τέλος της επιτυχημένης παρέλασης ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αισθάνομαι ευτυχής για την ομοψυχία που επέδειξαν οι συμπολίτες μου και σε μια ιερή ημέρα, όπως η σημερινή, δεν σημειώθηκε το παραμικρό.
Η χαρά μου είναι μεγαλύτερη, αφού οι προσπάθειές μου να αποτρέψω εκδηλώσεις διχασμού, υλοποιήθηκαν. Αποδείχτηκε τουλάχιστον στον Δήμο μας, ότι η επικοινωνία πολιτών και Δημοτικής Αρχής φέρνει αποτελέσματα.
Αυτή θα εξακολουθήσουμε για το συμφέρον όλων μας. Θυμίζω ότι με ψήφισμα μας δηλώσαμε την απόφαση μας να είμαστε δίπλα στον χειμαζόμενο οικονομικά λαό μας. Δεν γυρνάμε την πλάτη στα αιτήματα του. Ούτε αδιαφορούμε στην διεκδίκησή τους.
Άλλο όμως να τα διεκδικείς καθημερινά και άλλο να τα διεκδικείς ματαιώνοντας εκδηλώσεις Εθνικής μνήμης, όπως συνέβη σε ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα.
Δ.Κ.
Advertisements
, , , , ,

Εγγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: