Θα γίνει της Μεγαλόπολης! (ανακοίνωση του Σωματείου ορυχείων και σταθμών ΔΕΗ)

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

«Το αμέσως επόμενο διάστημα και κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της Τρόικας η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο ξεπούλημα κάθε παραγωγικού πόρου της χώρας. Ο αέρας, ο ήλιος και ο ορυκτός πλούτος είναι ήδη στο στόχαστρο. Ο αγώνας για να παραμείνει η ενέργεια δημόσιο κοινωνικό αγαθό και να μην εκποιηθεί ο δημόσιος πλούτος είναι αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Η Κυβέρνηση – με τοποθέτηση του Υπουργού ΠΕ.Κ.Α – επισπεύδει τη διάλυση της ΔΕΗ, της μεγαλύτερης Επιχείρησης της χώρα μας και το ξεπούλημα λιγνιτικών Μονάδων σε Μεγαλόπολη και Αμύνταιο.

Μια τέτοια καταστροφική επιλογή οδηγεί στην υποβάθμιση και περιθωριοποίηση τον ενεργειακό γίγαντα της χώρας, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, εξυπηρετώντας τα ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος του Ελληνικού λαού και της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας.

ΚΑΛΟΥΜΕ την κυβέρνηση να απορρίψει τις επιλογές αυτές που στοχεύουν στο ξεπούλημα της ΔΕΗ και των λιγνιτικών Μονάδων Μεγαλόπολης και Αμυνταίου.

Διότι δεν έχει καμιά πολιτική νομιμοποίηση για ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Το συνδ. κίνημα υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον, τα συμφέροντα των Ελλήνων καταναλωτών για προσιτές και φτηνές υπηρεσίες στην ηλεκτρική ενέργεια, για μέτρα και πολιτικές που θα στηρίζουν την ανάπτυξη της χώρας μας.

Το συνδ. κίνημα στη Δ.Ε.Η και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θα αντισταθούν υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, για την ακύρωση των μνημονίων και των δεσμεύσεών τους.

Αγωνιζόμαστε για μια σύγχρονη, Ενιαία Δημόσια, αναβαθμισμένη, ανασυγκροτημένη ΔΕΗ, που θα λειτουργεί με αποκλειστικά αναπτυξιακά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια.

Κυβέρνηση και Τρόικα θα βρουν απέναντί τους, τους εργαζόμενους, που θα αγωνιστούν για να προστατέψουν τα συμφέροντα της Επιχείρησης και του Ελληνικού λαού.

Κύριοι της κυβέρνησης, κύριοι Βουλευτές της Αρκαδίας, κύριε Παπακωνσταντίνου, και λοιποί εντολοδόχοι των τροικανών, να έχετε υπ’ όψη σας:  ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ.

Η Μεγαλόπολη, Συνδικάτα, Τοπικοί Φορείς μια γροθιά θα απαντήσουμε όπως και παλαιότερα, τις καλές εκείνες αγωνιστικές στιγμές.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο Λεκανοπέδιο σε διαρκή επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση της ΔΕΗ και των Μονάδων της Μεγαλόπολης.

Εργαζόμενοι, Συνδικάτα, Κοινωνικοί Φορείς – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στον Αγώνα
Για την υπεράσπιση της Δημόσιας περιουσίας, των συμφερόντων
της κοινωνίας.  Για  την  ανατροπή  του  Μνημονίου

Το  Δ.Σ  του  Σ.Ο.Σ  ΔΕΗ  Μεγ/λης

Advertisements
, , , , , , , ,

Εγγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: