Να σταματήσει η παράνομη κράτηση των πλοίων του Στόλου της Ελευθερίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Να σταματήσει η παράνομη κράτηση των πλοίων του Στόλου της Ελευθερίας.

Σκίτσο του γνωστού ακτιβιστή σκιτσογράφου Latuff

Υπερασπιζόμαστε το δίκαιο και την ανθρωπιά!

Τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση απαγορεύει, λειτουργώντας καθαρά ως υπουργείο εξωτερικών του Ισραήλ και των ΗΠΑ, τον απόπλου του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ με ακτιβιστές και ανθρωπιστική βοήθεια. Τη στιγμή που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχεται τις ευχαριστίες από τον Ισραηλινό ομόλογό του αφού το Ισραήλ βγαίνει από την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση να υπερασπιστεί την παράνομο αποκλεισμό της Γάζας. Τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση έχει αναγορεύσει ως εξωτερική πολιτική την ευθεία ταύτιση με ένα κράτος που συσσωρεύει την αντιπάθεια όλων των γειτονικών λαών της περιοχής. Και ένα χρόνο μετά την αιματηρή επέμβαση του Ισραηλινού στρατού στο Στόλο της Ελευθερίας Ι που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Αυτή τη στιγμή, ο Γιάννης Μανιάτης βουλευτής του νομού μας και υπουργός ΠΕΚΑ, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επισκέπτεται το Ισραήλ για …“δουλειές”. Μάλλον δεν είναι τυχαία η συμμετοχή του υφυπουργού ΠΕΚΑ στην αποστολή. Το Ισραήλ από καιρό ζητά στήριξη στα σχεδιά του για εκμετάλλευση θαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη Μεσόγειο και την κατασκευή αγωγού που πιθανόν να περνά από την Ελλάδα. Μάλιστα ένας λόγος που το Ισραήλ θέλει να διατηρηθεί ο θαλάσσιος αποκλεισμός της Γάζας είναι η πρόθεσή του να εκμεταλλευτεί υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου της Γάζας.

Η συμμετοχή του κ. Γ. Μανιάτη σε αυτή την επίσκεψή βρίσκεται σε αντίθεση με τις διαθέσεις και τα αισθήματα του λαού μας και φυσικά της πλειοψηφίας των κατοικων του νομού μας. Το ίδιο άλλωστε συνέβη όταν πριν λίγες μέρες ψήφισε το Μεσοπρόθεσμο αγνοώντας τον ξεσηκωμό της ελληνικής κοινωνίας.

Να σταματήσει η παράνομη κράτηση των πλοίων του Στόλου της Ελευθερίας.

Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη. Να σταματήσει ο θαλάσσιος αποκλεισμός της Γάζας.

Διακοπή σχέσεων με το Ισραήλ. Αλληλεγγύη στους Ισραηλινούς πολίτες που αντιστέκονται στις θηριωδίες του κράτους τους.

Για πραγματική δημοκρατία στην χώρα μας, όπου η κυβέρνηση θα παίρνει υποδείξεις από τον λαό και όχι από τους ισχυρούς.

Advertisements
, , ,

Εγγραφή

One Comment στο “Να σταματήσει η παράνομη κράτηση των πλοίων του Στόλου της Ελευθερίας”

 1. Raindog Says:

  Για πρώτη φορά στην ιστορία Παλαιστίνιοι αποδοκιμάζουν Έλληνα ηγέτη!

  Ραμάλα, (PIC) – Καλέσματα έχουν γίνει για‎‎‎‎‎‎ καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Al-Manara στο κέντρο της πόλης Ραμάλα την Τρίτη, λόγω της επίσκεψης του Έλληνα Προέδρου Κάρολου Παπούλια στην Παλαιστινιακή Αρχή και στον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

  Τα καλέσματα έγιναν από διάφορες παλαιστινιακές οργανώσεις νεολαίας στο Facebook. «Το κίνημα των ανεξάρτητων νέων», «η Συνάντηση της Παλαιστινιακής Νεολαίας» και «οι Νέοι Παλαιστίνιοι» κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στην διαμαρτυρία ενάντια στην επίσκεψη και στην καταδίκη των θέσεων της Ελλάδας ως συνεργού στο σιωνιστικό εμπάργκο που επιβλήθηκε στη Λωρίδα της Γάζας. Επίσης, κάλεσαν την Ελλάδα να επανεξετάσει την απαγόρευσή της στην αναχώρηση του «Στόλου της Ελευθερίας 2».

  Ο Παπούλιας συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες, ο οποίος τον ευχαρίστησε για το μπλοκάρισμα των πλοίων ώστε να μην αποπλεύσουν από τα λιμάνια της Ελλάδας προς τη Λωρίδα της Γάζας και να σπάσουν τον αποκλεισμό του Ισραήλ σε αυτή.

  Ο Πέρες είπε στον Παπούλια ότι η απαγόρευση έχει συμβάλει στην ηρεμία στην περιοχή και ήταν τελικά προς όφελος της Γάζας.

  Πηγή: http://palestineresist.gr/index.php/palestine/187-papoulias-ramalha

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: