Η «αγανακτισμένη» Σπάρτη σε πεζοπορία προς την πλατεία Συντάγματος της Αθήνας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τα πρώτα βήματα των Λακώνων στην πορεία προς την πλατεία Συντάγματος

Καλημέρα από την αγανακτισμένη -και αποφασισμένη- Σπάρτη!

Δυο λόγια για την πεζο-πορεία Σπάρτη -Αθήνα που ξεκίνησε χτες Κυριακή 19 Ιούνη:

Η πορεία αποφασίστηκε στην πλατεία της Σπάρτης, όπου συγκεντρωνόμαστε από τις 26 του μήνα καθημερινά. Δήλωσαν πλήρη συμμετοχή (μέχρι την Αθήνα) γύρω στα 25 άτομα και προηγήθηκε καλή οργάνωση (οχήματα συνοδείας, τρόφιμα, κάλυψη από τροχαία και ομάδα διάσωσης Λακωνίας, φαρμακευτική κάλυψη κ.λπ.).

Στη συγκέντρωση «αποχαιρετισμού», χτες 19 Ιουνίου, μαζεύτηκε πολύς κόσμος στο Άγαλμα του Λεωνίδα, στο Στάδιο της Σπάρτης, προηγήθηκε μια μίνι συναυλία και ξεκινήσαμε.

Χαρακτηριστικό ήταν το ζεστό κλίμα και η συμμετοχή των συμπολιτών, αλλά και η εκκωφαντική απουσία του Δήμου Σπάρτης… Αν και απροετοίμαστοι οι περισσότεροι, αποφασίσαμε επι τόπου να ακολουθήσουμε ως εκεί που βαστάνε τα πόδια μας. Ξεκινήσαμε 2-3 εκατοντάδες άνθρωποι, με παλμό και τα γνωστά πια συνθήματα.

Από τη συγκέντρωση

Πρώτη φορά είδαμε τέτοια ζεστή ανταπόκριση από τον κόσμο που συναντούσαμε στη διαδρομή, που κορνάριζε από τα αυτοκίνητα, χειροκροτούσε από τα πεζοδρόμια ή τα μπλακόνια, και φώναζε συγκινημένος «μπράβο παιδιά» κ.λπ.

Κάποιοι εκπρόσωποι της… τρίτης ηλικίας συμπορευτήκαμε μέχρι το τέλος της παράκαμψης Σελλασίας, γιατί δεν βοηθούσε η φυσική μας κατάσταση αλλά και τα ακατάλληλα παπούτσια!

Δεν ξέρω ακόμη μέχρι που έφτασαν χτες τη νύχτα, περπατούσαν όμως πολύ γρήγορα. Φαντάζομαι τώρα θα ξεκουράζονται για να ξαναπάρουν το δρόμο το απόγευμα με τη δροσιά. Στη διαδρομή θα πλαισιωθούν και από άλλους, στις ενδιάμεσες πόλεις (Τρίπολη, Άργος, Κόρινθος), και κάποιοι επίσης θα τους περιμένουν πλησιάζοντας την Αθήνα, για συμπαράσταση.

Η μίνι συναυλία εν εξελίξει...

Φυσικά δεν θα αφήσουμε και την πλατεία μας, όπου την Τετάρτη το βράδυ (προβλεπόμενη άφιξή τους στην Αθήνα) θα γίνει παλλακωνική συνέλευση από αντίστοιχες κινήσεις Μολάων, Μονεμβασίας, Γυθείου και Νεάπολης, καθώς και ανοιχτή συζήτηση με τον οικονομολόγο Δημήτρη Καζάκη, ενώ βέβαια θα έχουμε και γιγαντοοθόνη για να είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους.

Άβα Μπουλούμπαση

Advertisements
, , , , , , , , , ,

Εγγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: