Γέμισε και η πλατεία Δημαρχείου στο Ναύπλιο (Κυριακή 5/6/2011)

Πολύς κόσμος, πολλή οργή αλλά και έντονη αίσθηση ότι το ποτάμι δεν μπορεί πια να γυρίσει πίσω. Την Κυριακή, 5 Ιουνίου, ημέρα που μια τεράστια λαοθάλασσα κατέκλυσε το Σύνταγμα στην Αθήνα, οι «αγανακτισμένοι» γέμισαν και την πλατεία Δημαρχείου στο Ναύπλιο.

Μια οθόνη πρόβαλλε ζωντανά τι γινόταν στο Σύνταγμα και η είδηση ότι 500.000 άνθρωποι είχαν περικυκλώσει τη Βουλή έκανε να ξεσπάσουν ζητωκραυγές και συνθήματα.

Τη βραδιά γέμιζαν και μια ομάδα με κρουστά καθώς και μια ρεμπέτικη κομπανία, που αμέσως έβαλε το πολιτικό πλαίσιο: «Όσοι γινούν πρωθυπουργοί όλοι τους θα πεθάνουν – τους κυνηγάει ο λαός απ’  τα καλά που κάνουν…» (μη φοβάσαι Γιωργάκη, μας αρκεί να φύγετε όλοι μαζί με το Μνημόνιο).

Ο διάλογος, είτε όλοι μαζί μέσω του μικροφώνου, είτε σε πηγαδάκια στη διάρκεια της συναυλίας, ήταν έντονος και οι σκέψεις όλων κινούνταν ανάμεσα στον ενθουσιασμό γι’  αυτό το πρωτόγνωρο λαικό κίνημα και στον προβληματισμό ότι δεν αρκεί το «να φύγουν όλοι», αλλά είναι πια η ώρα για περαιτέρω μαζικοποίηση αλλά και πολιτικοποίηση του αγώνα με τη διαμόρφωση συγκεκριμένων πολιτικών αιτημάτων.

Η προβολή του Deptocracy την προηγούμενη μέρα βάθυνε περισσότερο αυτόν τον προβληματισμό.

Άξιο αναφοράς επίσης και η προσφορά τόσων ανθρώπων (διαθέτοντας άλλοι χαρτί, άλλοι φωτοτυπικά μηχανήματα, άλλοι υπολογιστές ή τραπέζια και καρέκλες, άλλοι προσφερόμενοι για μοίρασμα του ψηφίσματος σε όλη την πόλη και για αφισοκόληση), που έδειξε ότι η αυτοοργάνωση, βασικό συστατικό αυτού του κινήματος, είναι τόσο… εύκολη στην πράξη, και τόσο αποτελεσματική!

Γ.Ο.

Advertisements
, , , , ,

Εγγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: