Μεγάλη συγκέντρωση στην Σπάρτη (5/6/2011)

Φωτογραφία από τη συγκέντρωση στη Σπάρτη 5-6-2011

Πολύ καλή και πολύ μαζική ήταν η συγκέντρωση στην πλατεία της Σπάρτης. Περίπου 600 άτομα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νεολαίοι φοιτητές των ΤΕΙ-ΑΕΙ Σπάρτης, αλλά και παιδιά και οικογένειες!).

Συμμετείχαν μουσικά σχήματα από ΤΕΙ και Μουσικό Σχολείο Σπάρτης. Έπαιξε σκηνές από θεατρικό έργο η Θεατρική Ομάδα Φοιτητών Σπάρτης. Στα μεσοδιαστήματα γίνονταν μικρές τοποθετήσεις από ομιλητές που κληρώνονταν με το γνωστό χαρτάκι (γύρω στους 10). Στο τέλος έγινε και απ’ευθείας σύνδεση με την Πλατεία Συντάγματος, με προβολή σε γιγαντοοθόνη.

Πάρα πολύ καλό κλίμα, νεανικό και με παλμό χάρη -και- στις λίγες αλλά φασαριόζικες κατσαρόλες, καθώς και σε μικρή ομάδα παιδικών κρουστών που βρισκόταν ανάμεσα στους συγκεντρωμένους. Υπήρξε και λίγος καλαματιανός! Εντύπωση προκάλεσε το μουσικό ρεπερτόριο των γκρουπς, (με Σαββόπουλο και Παπακωνσταντίνου κύρια).

Από τη συγκέντρωση στη Σπάρτη 5-6-2011

Παράλληλα φιάχτηκαν και κρεμάστηκαν ευφάνταστα πανώ (στέλνω φωτογραφίες, συγγνώμη για την κακή νυχτερινή αλλά το κινητό μου είναι παρωχημένης τεχνολογίας…- και παιδιά ζωγράφισαν τη σκέψη τους με φρεσκάδα και ωριμότητα, εμπλουτίζοντας τα βασικά συνθήματα της συγκέντρωσης. Η οργανωτική ομάδα χαρακτηρίζεται από ήθος, σεμνότητα και αλληλοσεβασμό. Σταδιακά στελεχώνονται και οι ομάδες δουλειάς, θα αναρτηθούν σύντομα λίστες με αναγκαία είδη, ενώ άρχισαν οι πρώτες προσφορές σε υλικά αλλά και προσωπική εργασία.

Το τελευταίο και καλύτερο: προσφερόταν τσίπουρο και κρασάκι αλληλεγγύης.

Για τις επόμενες μέρες προγραμματίζεται συζήτηση για περιβάλλον-διαχείριση απορριμμάτων.Συνεχίζουμε!

Άβα Μπουλούμπαση

Advertisements
, ,

Εγγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: