Εγγύηση για την επόμενη δόση του «δανείου» και η Καραθώνα;

ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕΛΩΝ

Οι Ναυπλιώτες και οι κάτοικοι της Αργολίδας έχουν ένα ακόμα λόγο να αγωνιστούν για να φύγει η Κυβέρνηση, η Τρόικα και το Μνημόνιο: η πρόσβαση στην αγαπημένη τους παραλία, μοναδική καλοκαιρινή διέξοδος κυρίως για τους φτωχότερους κατοίκους της περιοχής, κινδυνεύει... (πηγή φωτογραφίας: http://palamidi.wordpress.com/)

Για να δοθεί η επόμενη δόση του δανείου ετοιμάζεται να δοθεί άμεσα ως εγγύηση, πακέτο που θα περιλαμβάνει ακίνητα του Δημοσίου.

Ποια θα είναι αυτά, κατά πάσα πιθανότητα θα γνωρίζουμε την επόμενη εβδομάδα. Ευχής έργο θα είναι να μην περιλαμβάνεται η Καραθώνα.

Η ΕΤΑ (Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων) διαλύεται, και θα μεταβιβαστούν σε νέες ανώνυμες εταιρείες τα  δικαιώματα ακινήτων,  αεροδρομίων κλπ .

Οι νέες εταιρείες λέγονται ειδικού σκοπού και ο ρόλος τους είναι οι  γρήγορες αποκρατικοποιήσεις με λιγότερες διασφαλίσεις των δικαιωμάτων του δημοσίου. Η περιουσία του Δημοσίου θα δοθεί σε αυτές, οι οποίες με τη σειρά τους θα μπορούν να τρέξουν τις πωλήσεις…

Μέχρι σήμερα η Καραθώνα γλύτωσε όχι μόνο λόγω των κινητοποιήσεων αλλά και λόγω του μπερδεμένου ιδιοκτησιακού καθεστώτος…

Ένα  μεγάλο μέρος της ( 1.500 περίπου στρ.) προέρχεται από απαλλοτριώσεις . Πρώην ιδιοκτήτες των εκτάσεων αυτών, αφού παρήλθε εικοσαετία και δεν αξιοποιήθηκαν δικαιούνται και έχουν προσφύγει δικαστικά για την ανάκτησή τους.. Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν αιτήσεις ακύρωσης που δεν έχει  καν προσδιοριστεί  πότε θα συζητηθούν.

Μέσα στο Μάιο είχε ανακοινωθεί  από την κυβέρνηση, η λειτουργία διυπουργικής  επιτροπής που θα αναλάβει το ξεπούλημα των φιλέτων. Στο τραπέζι έπεσαν  για πολλοστή φορά, στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου,  τα ονόματα των ακινήτων από τα οποία θα ξεκινούσε.

Το όνομα της Καραθώνας δεν συμπεριλαμβανόταν. Μία και  μοναδική φορά

γράφτηκε στον τύπο  από λάθος πληροφόρηση.

Εκεί λοιπόν που δεν υπήρχε θέμα «αξιοποίησης» της Καραθώνας  ξαφνικά προέκυψε, πρόσφατα, με πρωτοβουλία του Δημάρχου και της ΕΤΑ.

Συνοδευμένο με τα γνωστά παραμύθια για αύξηση τουρισμού, θέσεων εργασίας κλπ, τα ίδια που έλεγαν και το 2000 για την μεγάλη επένδυση των Ξενία της Ακροναυπλίας .

Υπόλογοι θα είναι όσοι σιγοντάρουν  ή κάνουν παιχνίδι  ξεπουλήματος της Καραθώνας.

Λεηλατούν το σύμπαν. Ας τους εμποδίσουμε.

Βάσω Χριστοπούλου

3/6/2011

, , , , ,

Εγγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: