Συγκέντρωση «αγανακτισμένων» και στο Ξυλόκαστρο (1-6-2011)

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Από Πρωτοβουλία πολιτών Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Φωτογραφία από τη συγκέντρωση στο Ξυλόκαστρο

Στη κεντρική πλατεία Ξυλοκάστρου χθες 1-6-2011 πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η πατρίδα μας, ύστερα από πρόσκληση της πρωτοβουλίας πολιτών του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Για πρώτη φορά οι συμπολίτες μας, χωρίς κομματικές σημαίες, συμμετείχαν σε μία πρωτόγνωρη, ειρηνική, πολιτική διαδικασία εκπροσωπώντας ο καθένας τον εαυτό του και μόνο. Το μικρόφωνο ήταν ανοιχτό για οποιονδήποτε ήθελε να μιλήσει, και πάνω από 25 άτομα, ακόμη και μικρά παιδιά έλαβαν το λόγο.

Όλοι οι ομιλητές τόνισαν ότι η κατάσταση αυτή πρέπει να ανατραπεί. Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να υποθηκεύει το μέλλον μας και εμείς να παραμένουμε σιωπηλοί. Δεν μπορεί να δεχτούμε τα παιδιά μας να πάρουν στους ώμους τους  ένα χρέος για το οποίο δεν έχουν καμία ευθύνη. Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Χρειάζεται μαζικός αγώνας για να καταρρεύσει το ξοφλημένο πολιτικό σύστημα και να οργανωθεί η  οικονομική και κοινωνική μας ζωή σε μια άλλη βάση, με κέντρο τον άνθρωπο και όχι το κέρδος.  Ο φόβος που καλλιεργείται  με την βοήθεια των ΜΜΕ, θα μετατραπεί σε δράση αντίστασης και πάλης κατά της πολιτικής του Μνημονίου, κατά της ασυδοσίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, κατά του ξεπουλήματος της Χώρας μας.

Η ανάγκη να οργανωθεί το κίνημα, οδήγησε στη δημιουργία  μιας  συντονιστικής επιτροπής, η οποία θα οργανώνει τις πάρα πέρα συγκεντρώσεις.

Η συγκέντρωση θα επαναληφθεί την ερχόμενη Κυριακή 5-6-2011, στις 7 το απόγευμα, προσδοκώντας να είναι μεγαλύτερη σε αριθμό συμμετεχόντων.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, όλους τους πολίτες της Κορινθίας , όλους τους νέους ανθρώπους, να αγκαλιάσουν την νέα συγκέντρωση και όποιες άλλες πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία του νομού. Μόνο αν πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, υπάρχει ελπίδα να αντιστρέψουμε την πορεία προς την πλήρη εξαθλίωσή μας, που οδηγεί η πολιτική του Μνημονίου και της Τρόικα.

Αυτός ο αγώνας αφορά το παρόν και το μέλλον όλων και δεν μπορεί να χαθεί.

«Αν όχι εμείς για μας, τότε ποιος.

Αν όχι τώρα, πότε.»

, , , , , ,

Εγγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: