Η αποχώρηση των ΜΑΤ μια πρώτη νίκη για τους Κερατιώτες – παρακαταθήκη για τους δικούς μας αγώνες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

[Σε λίγες ώρες στο μπλογκ μας θα μπορείτε να βρείτε βίντεο και φωτογραφίες από την επίσκεψη στην Κερατέα.]

Στο μπλόκο της Κερατέας

Η επίσκεψή μας στην Κερατέα την Κυριακή 17 Απρίλη ήταν για καθέναν μας ατομικά αλλά και για την κίνησή μας συλλογικά μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Άνθρωποι αποφασισμένοι, άνθρωποι ακούραστοι σε έναν αγώνα ανυποχώρητο με συγκρούσεις επί 120 ημέρες.

Ηλικιωμένοι, νέοι, μανάδες όλοι μαζί ένα μέτωπο ενάντια στην αστυνομοκρατία και στα μηχανήματα των εργολάβων, ενάντια στην προσπάθεια μετατροπής της Κερατέας σε χωματερή της Αττικής και πεδίο σκουπιδο-κερδοσκοπίας. Ένας δρόμος κλεισμένος, ένα φιλόξενο κιόσκι με φωτογραφίες από τον αγώνα και δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης και λίγα μέτρα πιο πέρα τα ΜΑΤ.

Μας ευχαρίστησαν πολλές φορές που τους επισκεφθήκαμε, όμως εμείς τους ευχαριστούμε γιατί επί μήνες διδάσκουν αυταπάρνηση, αγωνιστικότητα, ενότητα! Ο Δαυίδ με τον Γολιάθ. Κι έτσι επιβεβαιώθηκε η φράση «Μας φαίνονται μεγάλοι γιατί είμαστε γονατιστοί». Αν σηκώσουμε το κεφάλι μας και ενωθούμε τότε κανείς δε μπορεί να μας σταματήσει να βρούμε το δίκιο μας. Αυτό είναι το μάθημα της Κερατέας. Και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε.

Ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, εγκάρδιες συζητήσεις, νόστιμα κεράσματα, άψογη φιλοξενία, τραγούδια, μέχρι και ποίηση.

Η αποχώρηση των ΜΑΤ αποτελεί μια πρώτη νίκη για τους Κερατιώτες και μια μεγάλη ήττα για την κυβερνητική αυθαιρεσία και υπεροψία. Είναι μια πρώτη μεγάλη νίκη των πολιτών ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια παραχώρησης της διαχείρισης στερεών αποβλήτων σε ιδιώτες με μεθόδους διαχείρισης που αδιαφορούν για το περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος. Σχέδια που ανέλαβε να υλοποιήσει στην Πελοπόννησο ο Πέτρος Τατούλης και οι συνοδοιπόροι του, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των εργολάβων και των τραπεζιτών.

Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε και να αγωνιζόμαστε για ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή, κομποστοποίηση και ελαχιστοποίηση των υπολειμμάτων, για διαχείριση των απορριμμάτων χωρίς ιδιώτες και εργολάβους.

Η Κοινή Δράση ευχαριστεί όσους πήραν μέρος και στήριξαν την πρωτοβουλία «Ένα λεωφορείο για την Κερατέα». Θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική νίκη στην Κερατέα, στο Γραμματικό, στη Λευκίμμη, στην Πελοπόννησο, παντού.

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ 

κίνηση συντονισμού πολιτών Πελοποννήσου

, , , , , , ,

Εγγραφή

One Comment στο “Η αποχώρηση των ΜΑΤ μια πρώτη νίκη για τους Κερατιώτες – παρακαταθήκη για τους δικούς μας αγώνες”

  1. Raindog Says:

    Πρώτες σκέψεις και φωτογραφίες μετά την αποχώρηση των ΜΑΤ από την Κερατέα:

    http://dosepasa.wordpress.com/2011/04/19/bx188/

    Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: