Δήμος Μονεμβασιάς: το νοσοκομείο Μολάων εκπέμπει SOS

Από Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Μονεμβασιάς

Το νοσοκομείο Μολάων (πηγή: molaoi.net)

H οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας, που γίνεται κατ’ επιλογή της στα πλαίσια που ορίζει η Τρόϊκα (Δ.Ν.Τ, Ε.Ε.,Ε.Κ.Τ) μέσα από τη δανειακή σύμβαση, φαίνεται ότι οδηγεί στη συρρίκνωση και το κλείσιμο των περιφερειακών Νοσοκομείων.

Στόχος τους δεν είναι το «νοικοκύρεμα» της υγείας όπως προφασίζονται. Στόχος είναι να βρεθούν χρήματα για τους δανειστές –τοκογλύφους της χώρας και να διευκολυνθούν οι ιδιώτες του χώρου να επενδύσουν τώρα και στην περιφέρεια.

Όμως όλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζουν με τις ανάγκες και το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας καθώς και των εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Το Νοσοκομείο Μολάων εξυπηρετεί επείγουσες και άμεσες ανάγκες των κατοίκων μιας περιοχής γεωγραφικά εκτεταμένης (από τη Σκάλα έως τα Κύθηρα). Εξασφαλίζει τη νοσηλεία ασθενών χωρίς την ανάγκη μετάβασής τους σε Νοσοκομεία μεγαλύτερων αστικών κέντρων (Σπάρτη, Αθήνα) με τη ταλαιπωρία που αυτό σημαίνει για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Επίσης προσφέρει θέσεις εργασίας και δίνει ζωή στον τόπο.

  • Απαιτούμε τη λειτουργία του Νοσοκομείου ως κοινωνικό εφόδιο για τη περιοχή μας .
  • Αντιστεκόμαστε στη συρρίκνωση ή το κλείσιμο του.
  • Στηρίζουμε την αυτοτέλεια και την αυτονομία του.
  • Διεκδικούμε την βελτίωση των υπηρεσιών του και των συνθηκών εργασίας για τους εργαζομένους του.
  • Αρνούμαστε το αγαθό της υγείας να μπει στη λογική του «κέρδους» της «αγοράς» και του ξεπουλήματος, γιατί πρέπει να είναι δημόσιο και να παρέχεται σε όλη την κοινωνία.
  • Ζητάμε περισσότερη διαφάνεια και κοινωνικό έλεγχο στα οικονομικά του καθώς και την αναγκαία χρηματοδότηση του με κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.
  • Δεν θα επιτρέψουμε η διαφθορά του συστήματος και ίσως κάποιων λειτουργών της υγείας να αποτελέσουν το άλλοθι για την υποβάθμιση του.

Το Νοσοκομείο θα το αγκαλιάσει όλη η τοπική κοινωνία και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να το διαχειρίζεται σαν φέουδό του γιατί ανήκει σε ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

Κίνηση Πολιτών Δήμου Μονεμβασίας

, , , , , ,

Εγγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: