Καμιά αύξηση στα δημοτικά τέλη στην Καλαμάτα!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Μετά την αύξηση για τους επαγγελματίες έρχεται και η αύξηση για όλους τους Καλαματιανούς. Η δημοτική αρχή επιδεικνύοντας περισσή αναλγησία σε καιρούς που ο λαός στενάζει από την ολομέτωπη επίθεση της τροϊκανής κυβέρνησης σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δημόσια υγεία και παιδεία και μετακίνηση έρχεται να αυξήσει τα ήδη τεράστια δημοτικά τέλη. Μετά από σωρευτικές αυξήσεις πάνω από 50% την τελευταία οκταετία, το θράσος της δημοτικής αρχής ξεπερνάει κάθε όριο, αφού ισχυρίζεται ότι αυξάνει τα δημοτικά τέλη για τις ανάγκες της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού της πόλης.

Αναρωτιέται κανείς πως μια δημοτική αρχή που έπνιξε το τελευταίο καλοκαίρι την Καλαμάτα στο σκουπίδι και συνέχισε πρόσφατα να το κάνει, έχει τώρα το θράσος να ζητάει και ανταμοιβή γι’ αυτό!

Πως η δημοτική αρχή που επί χρόνια κωλυσιεργεί για το θέμα των απορριμμάτων αποδίδοντας ευθύνες σε όλους τους άλλους εκτός από την ίδια, κωφεύοντας σε εμπεριστατωμένες προτάσεις φορέων, επιστημόνων και κατοίκων, κατασπαταλώντας τεράστια ποσά για προσωρινές και περιβαλλοντικά ακατάλληλες λύσεις έρχεται τώρα να απαιτήσει από τους κατοίκους της πόλης μας να πληρώσουν αυτοί τα δικά της σπασμένα;

Μήπως θα αποζημιώσει το λαό της Καλαμάτας για τη ζημιά στην υγεία και τους επαγγελματίες που έφερε η τακτική της; Μήπως θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τους ακροβατισμούς της στο θέμα της ΜΟΛΑΚ; Ή μήπως θα παραδεχτεί ότι η περίφημη λύση RAM θα οδηγήσει μαθηματικά στην καύση;

Καλούμε τη δημοτική αρχή έστω και τώρα να αναλάβει τις ευθύνες της και:

  • Να διεκδικήσει από την κεντρική εξουσία χρήματα για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
  • Να προκρίνει λύσεις που ευνοούν το περιβάλλον (διαλογή στην πηγή, κομποστοποίηση, ανακύκλωση) και όχι τους εργολάβους (δεματοποίηση και καύση).
  • Να σταματήσει να τιμωρεί τους πολίτες της Καλαμάτας με χαράτσια, λες και φταίνε αυτοί για την αδράνειά της.
  • Να κάνει συμμέτοχους όλους τους Καλαματιανούς στη διοίκηση του δήμου.

Υγ. Η ανακοίνωση εκδόθηκε πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη.

, ,

Εγγραφή

One Comment στο “Καμιά αύξηση στα δημοτικά τέλη στην Καλαμάτα!”

  1. Διονύσης Says:

    Το δημ. συμβούλιο πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011.

    Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: