Ανακοίνωση της Κοινής Δράσης Αργολίδας για την χωματερή στον Ανάβαλο

Είμαστε σίγουροι πως δεν θα εκπλαγεί κανένας πολίτης στην Αργολίδα εάν ενημερώσουμε ότι στην χωματερή του Αναβάλου για περίπου 10 ημέρες έκαιγε φωτιά που, ανάλογα με τους ανέμους, ρύπαινε την περιοχή από το Κιβέρι ως το Ξηροπήγαδο και το Άστρος. Είναι η τρίτη φορά από την αρχή του έτους που οι κάτοικοι της περιοχής έρχονται αντιμέτωποι με τα τοξικά καυσαέρια και την επίσης επικίνδυνη στάχτη.

Επειδή το συγκεκριμένο γεγονός φαίνεται να απασχολεί από λίγο έως καθόλου τους αρμόδιους, απασχολεί όμως πολύ τους κατοίκους των περιοχών που αναγκάζονται να εισπνέουν τις δηλητηριώδεις διοξίνες, δηλώνουμε ότι εάν υπάρχει επόμενη φορά (που η χωματερή θα φλέγεται) τότε οι αρμόδιοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την κινητοποίηση των πολιτών αλλά και ενώπιον της δικαιοσύνης. Το ίδιο ισχύει και για κάθε άλλη παράνομη χωματερή που υπάρχει στην περιοχή μας (βλ. Καραθώνα).

Καλούμε το Δήμο Άργους- Μυκηναίων να πάρει μέτρα φύλαξης της χωματερής ώστε να αποφευχθεί η παράνομη συνέχιση της εναπόθεσης σκουπιδιών καθώς και ενδεχόμενος εμπρησμός.

Ελπίζουμε, εάν πάρει ξανά φωτιά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία να δράσει άμεσα.

Ρωτάμε τους αρμόδιους (Δήμος Άργους-Μυκηναίων, Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πελοποννήσου, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων, Υ.ΠΕ.Κ.Α.): Δεδομένης της μεγάλης επικινδυνότητας για τη δημόσια υγεία αλλά και για το περιβάλλον και τους υδάτινους πόρους (η χωματερή είναι ακριβώς πάνω από τις πηγές του Ανάβαλου) γιατί καθυστερούν οι διαδικασίες αποκατάστασης και απορρύπανσης;

Η Κοινή Δράση έχει τοποθετηθεί κατά καιρούς για το μεγάλο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και θα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση που βασίζεται στην ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή και σε αποκλεισμό κάθε προοπτικής ιδιωτικοποίησης και υιοθέτησης αναχρονιστικών μεθόδων διαχείρισης των απορριμμάτων (βλ. καύση).

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ Αργολίδας

www.kdrasi.wordpress.com

kdrasi@gmail.com

, , , , , , , , ,

Εγγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: