Και τα σκουπίδια στους ιδιώτες θέλει να δώσει ο Τατούλης!

Κακές παρέες... Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, με τη στήριξη του Καρατζαφέρη, Π. Τατούλης, εδώ σε παλαιότερο στιγμιότυπο ως υφυπουργός Πολιτισμού, ανάμεσα στους Κ. Καραμανλή, Φ. Πάλλη και τον διαβόητο γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Χ. Ζαχόπουλο

Έκπληξη προκαλούν οι δηλώσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου που έδωσε στις 14/3/2011.

Αναρωτιέται κανείς πώς περιμένει ο Π. Τατούλης να πιστέψουμε ότι η περιφέρεια έχει σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων, όταν δηλώνει ευθαρσώς ότι οι υποψήφιοι εργολάβοι θα προτείνουν τρόπο και τόπο για την υλοποίησή της.

Παρά τις επανειλημμένες προτάσεις από φορείς, κινήσεις πολιτών αλλά και μεμονωμένους πολίτες για έναν περιβαλλοντικά φιλικό και οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων, ο περιφερειάρχης επιμένει να κωφεύει και να ρίχνει το μπαλάκι στους εργολάβους.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο, πώς υπηρετεί το ρόλο της η περιφερειακή αρχή, όταν αδυνατεί να προσδιορίσει τις προδιαγραφές ενός τόσο σημαντικού έργου και επαφίεται στην «καλή» διάθεση των εταιρειών που ως μόνο στόχο έχουν την κερδοφορία τους, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Τι θα συμβεί λοιπόν στη, διόλου απίθανη, περίπτωση που συνεννοηθούν οι υποψήφιοι μειοδότες και προτείνουν όλοι τον ίδιο τρόπο διαχείρισης και τον ίδιο τόπο εγκατάστασης, με γνώμονα τα κερδοσκοπικά τους συμφέροντα;

Και, βέβαια, από τη μεριά τους οι εταιρείες έτσι έχουν μάθει να κάνουν και έτσι θα λειτουργήσουν και σ’ αυτή την περίπτωση. Η περιφερειακή αρχή όμως; Πώς θα προασπίσει το περιβάλλον και τους πολίτες από μια τέτοια πολύ πιθανή μεθόδευση;

Και ακόμα, τι θέση θα πάρουν σε αυτή την μεθόδευση τα αρμόδια υπουργεία; Θα επέμβουν αποφασιστικά υπέρ του περιβάλλοντος και των πολιτών ή, όπως βλέπουμε και στην Κερατέα, η παρέμβασή τους θα είναι υπέρ των εργολάβων και κατά του κοινωνικού συνόλου και του περιβάλλοντος;

Η Κοινή Δράση:

Καταγγέλλει την απαράδεκτη αυτή δήλωση του Π. Τατούλη και δηλώνει απερίφραστα ότι θα είναι μπροστά και μέσα σε κάθε διεκδίκηση του πελοποννησιακού λαού για το δικαίωμά του σε μια διαχείριση των απορριμμάτων χωρίς άλλες οικονομικές και περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις.

Προειδοποιεί κυβέρνηση, περιφερειάρχη και εργολάβους, ότι, σε περίπτωση που θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό σαν μια ακόμα ευκαιρία για κερδοσκοπία, ότι θα βρουν απέναντί τους τους Πελοποννήσιους.

Επιμένει στις προτάσεις της για μια διαχείριση των απορριμάτων με βάση τις αρχές της διαλογής στην πηγή, της ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των πολιτών.

Καλεί όλους τους περιφερειακούς συμβούλους, ακόμα και τους συμπολιτευόμενους του Π. Τατούλη να απορρίψουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο κάθε τέτοια απόφαση, με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών που τους τίμησαν με την ψήφο τους. Ειδάλλως θα είναι συνυπεύθυνοι στο μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα που προετοιμάζεται στα παρασκήνια, και που το παράδειγμα της Κερατέας δείχνει τα όριά του.

Advertisements
, , , ,

Εγγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: