Η Κοινή Δράση για το ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου για τις καταλήψεις δημόσιων κτιρίων

Με ένα απαράδεκτο ψήφισμα, πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Τ. Χειβιδόπουλου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου χαρακτηρίζει παράνομες και μη επιθυμητές τις καταλήψεις των δημοσίων κτιρίων στην Περιφέρεια μας.

Ο κ. Τατούλης στην ομιλία του προχώρησε σε ακόμα πιο συντηρητικές διατυπώσεις. Αφού υπερασπίστηκε το δικαίωμα των εργαζομένων να μην απεργούν (!), μετατράπηκε σε αυτόκλητο υπερασπιστή της δημοκρατίας αναφέροντας ότι «στις δημοκρατίες δεν υπάρχει νταηλίκι, στις δημοκρατίες δεν υπάρχει αυθαιρεσία», για να εξαπολύσει στο τέλος επίθεση στο ΚΚΕ.

Στην εποχή των κυβερνητικών αντιδημοκρατικών εκτροπών και των συνταγματικών παραβιάσεων, της καταπάτησης κάθε έννοιας εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας και κατάληψης του κοινοβουλίου, με αρωγό την κυβέρνηση, από την τρόικα, φαντάζει τουλάχιστον οξύμωρο να εγκαλούνται όσοι πολίτες καταφεύγουν σε συμβολικές καταλήψεις δημοσίων κτιρίων. Προφανώς οι κ.κ. Τατούλης και Χειβιδόπουλος επηρεασμένοι από τις προσπάθειες ποινικοποίησης όσων αντιδρούν στον κοινωνικό μεσαίωνα, με πιο πρόσφατη την αντισυνταγματική τροπολογία Ρέππα για το κίνημα κατά των διοδίων, έχουν την εντύπωση ότι οι πολίτες θα δεχτούν αμίλητοι και ακούνητοι τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και την εκποίηση της χώρας.

Η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι πλήρως αποξενωμένη από τις ανάγκες, τους προβληματισμούς και τις διαθέσεις των πολιτών της Πελοποννήσου.  Οι νόμοι πρέπει να τηρούνται όταν είναι δίκαιοι και συμβάλουν σε μια κοινωνία ισότητας, δημοκρατίας, αλληλεγγύης και ευημερίας. Δεν πρέπει να εφαρμόζονται και πρέπει να ανατρέπονται όταν δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Η κατάληψη των νοσοκομείων για το χαράτσι των 5 ευρώ και την ιδιωτικοποίηση/ απαξίωση της υγείας, οι καταλήψεις στους σταθμούς διοδίων για την κατάργηση των διοδίων και των αποικιακών συμβάσεων παραχώρησης, οι καταλήψεις για την υπεράσπιση των σχολείων και της δημόσιας παιδείας όχι απλά δεν είναι παράνομες αλλά είναι επιβεβλημένες ως μέσα ακύρωσης των πολιτικών μιας κυβέρνησης που ενδιαφέρεται μόνο για τα συμφέροντα μιας κοινωνικής μειοψηφίας.

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ κίνηση συντονισμού πολιτών Πελοποννήσου

Advertisements
, , , ,

Εγγραφή

2 Σχόλια στο “Η Κοινή Δράση για το ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου για τις καταλήψεις δημόσιων κτιρίων”

 1. Raindog Says:

  Ο πρώην προϊστάμενος του Ζαχόπουλου και περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη στήριξη των αντιδραστικών δυνάμεων που στηρίζουν το Μνημόνιο (ΠΑΣΟΚ-ακροδεξιό ΛΑΟΣ- Ντόρα), Πέτρος Τατούλης, σε νέες περιπέτειες:

  ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 3

  Περίληψις προηγούμενου:

  Νόμος και τάξις επικρατούν καθ’ άπασαν την Επικράτειαν. Ο ασθενής ευρίσκεται επί της χειρουργικής κλίνης, ποτισμένος με μπόλικη προπαγάνδα από τα ΜΜΕ για αναισθητικό, έτοιμος να του φορεθεί ο γύψος. Όμως κάποιοι αντιστέκονται (και θα αντιστέκονται για πάντα) στον Καίσαρα της Νομιμότητος και της Πατάξεως των Ταραχοποιών Στοιχείων…

  Απόσπασμα από το σημερινό επεισόδιο:

  Ο Ιαβέρης-Τατούλης, σε συνάντησή του με την ηγεσία της ΕΛΑΣ, εμφανώς προβληματισμένος και με αυστηρό τόνο, αφήνει υπόνοιες (!!!) ότι τα αστυνομικά όργανα μπορεί και να έρχονται σε συναλλαγή με τους κακοποιούς λέγοντας: «να μην υπάρξει καμία ανοχή στην παραβατικότητα, ούτε και συνεννοήσεις κάτω από το τραπέζι που θα βάλλουν την αξιοπιστία των αρχών».

  Στη συνέχεια, όμως, με το γνωστό αποφασιστικό ύφος που αποπνέει το θεληματικό του πηγούνι, συνιστά στους αξιωματικούς: «να εξασφαλίζει [η ΕΛΑΣ] την προστασία όλων των πολιτών, καθώς και την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, φροντίζοντας να μην περιορίζεται η πρόσβαση τους στον χώρο εργασίας τους».

  Απεργοί και άλλα τέτοια ταραχοποιά στοιχεία (συμπαραστάτες απεργών, καταληψίες δημόσιων κτιρίων διαμαρτυρόμενοι για τις συγχωνεύσεις σχολείων και νοσοκομείων, κίνημα «Δεν πληρώνω»), σύγχρονοι Αγιάννηδες σε μια κοινωνία που σιγά σιγά βυθίζεται στην υποβάθμιση και στη διάλυση, μετά από αυτό αναμένεται να τραπούν εις άτακτον φυγήν, προς μεγάλη τέρψη των πολιτικών «προϊσταμένων» του Ιαβέρη-Τατούλη (τραπεζίτες, διαφόρων ειδών εργολάβοι -για τα σκουπίδια, για τα διόδια κ.ο.κ.-, καναλάρχες και ο υπόλοιπος συρφετός κρατικοδίαιτων και μη κεφαλαιούχων).

  Τότε, όμως… (η συνέχεια στο επόμενο επεισόδιο).

  Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία Μεσσηνίας
  .

  ΥΓ. Μια ερώτηση: Η περίπτωση να μας χτυπήσει κάποιος το κουδούνι και να μην είναι ο γαλατάς, παίζει κ. Τατούλη μας;

  Απάντηση

 2. ABA ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ Says:

  Βρε παιδιά ας δούμε τη δήλωση του κ.Τατούλη από μια άλλη σκοπιά: η τήρηση του Νόμου δεν συνεπάγεται την προστασία των πολιτών από τις αυθαιρεσίες της «ελληνικής» κυβέρνησης της Μέρ…συγγνώμην! του κ.ΓΑΠ και των προθύμων του, να μειώνει συντάξεις και μισθούς κάτω από το ..προσδόκιμο διαβίωσης, να βάζει χέρι στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων κατά το δοκούν, να πετάει στο δρόμο συμβασιούχους, να πριμοδοτεί τράπεζες και μεγαλοεργολάβους σε βάρος της υγείας των πολιτών, να αφήνει απλήρωτους εκπαιδευτικούς, να μετατρέπει σχολεία σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, να στέλνει στρατιώτες για να …υπερασπίσουν τα ελληνικά συνφέροντα στο …Αφγανιστάν και τη Λιβύη, να ξεπουλάει όσο όσο τον εθνικό πλούτο της χώρας μας; Μήπως στέκεται δίπλα μας και δεν το καταλάβαμε ακόμη;;;;
  Όσο για την παραβατικότητα που πρέπει να παταχθεί, μεγάλε, είμαστε μαζί σου! Πάμε να κυνηγήσουμε τους εργολάβους για τις κακοτεχνίες των εθνικών δρόμων, τις εταιρίες για τις αποικιοκρατικές συμβάσεις τους, το κράτος γιατί χρωστάει εκατομμύρια στους δήμους, τους αρμόδιους που επιτρέπουν τη στέγαση σχολείων σε αυθαίρεται και επισφαλή κτίρια, τους ανθρώπους της νύχτας στους οποίους συγκαταλέγονται και κάποιοι «φύλακες του νόμου και της τάξεως». Α! και πούσαι: εδώ και ένα χρόνο μένουν ασύλληπτοι κάποιοι που κλέψανε ένα φούρνο στο χωριό μου. Με την ευκαιρία της πάταξης της παραβατικότητας, δεν τους πιάνεις κι αυτούς μπα και δούμε άσπρη μέρα;;;
  Έτσι κι αλλοιώς, θα συναντηθούμε σύντομα εκεί όπου απειλούνται τα ΝΟΜΙΜΑ και αναφαίρετα δικαιώματά μας: στους δρόμους, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στους χώρους δουλειάς, στις κινητοποιήσεις, όπου χρειαστεί. Ωρεβουάρ….

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: