Όχι στα χημικά στο Σουσάκι Κορινθίας

Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση του Κοινωνικού Φόρουμ Κορινθίας για τη λειτουργία αποθηκευτικού χώρου διακομιδής χημικών ουσιών στο Σουσάκι Κορινθίας. Μπορείτε να υπογράψετε τη διαμαρτυρία εδώ:

Όχι στα χημικά στο Σουσάκι!

Διαμαρτυρόμαστε για την – πέρα από κάθε νομιμότητα και πολιτικό ήθος – επιβολή με το «έτσι θέλω» από τη μεριά της κυβέρνησης της λειτουργίας αποθηκευτικού χώρου διακομιδής χημικών ουσιών δίπλα στην ακτή, στο Σουσάκι Κορινθίας.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε αδιαφορώντας προκλητικά τόσο για τις αρνητικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίων Θεοδώρων, όσο και των ενυπόγραφων διαμαρτυριών των κατοίκων και των φορέων της περιοχής.

Προφανώς η κυβερνητική πρακτική στην Κερατέα δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός αλλά έκφραση συγκεκριμένης πολιτικής επιλογής.

Διαμαρτυρόμαστε γιατί θα αποθηκεύονται μόνιμα 6.000 τόνοι επικίνδυνων χημικών, δίπλα στα διυλιστήρια και πάνω σε ένα ΕΝΕΡΓΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ.

Διαμαρτυρόμαστε γιατί θα ξεφορτώνονται ετησίως από τη θάλασσα 30.000 τόνοι χημικών που θα μεταφέρονται οδικώς με φορτηγά βυτιοφόρα επιβαρύνοντας επιπλέον το ήδη βεβαρημένο (λόγω διυλιστηρίων) τοπικό οδικό δίκτυο.

Διαμαρτυρόμαστε γιατί αυτού του είδους η «ανάπτυξη» όχι μόνο υποβαθμίζει την καθημερινότητά μας, όχι μόνο αποτελεί μια βόμβα κατά της ζωής των κατοίκων, αλλά βάζει ταφόπλακα στα όποια σχέδια ήπιας τουριστικής ανάπτυξης προς όφελος της κοινωνίας. Και όλα αυτά για τη δημιουργία 7 (!) θέσεων εργασίας αδιαφορώντας για την καταστροφή εκατοντάδων άλλων.

Διαμαρτυρόμαστε γιατί ενώ ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Αγ.Θεοδώρων στο προεκλογικό του πρόγραμμα μιλούσε για «προστασία του περιβάλλοντος» και «τουριστική ανάπτυξη» δεν αντιδρά δυναμικά.

Ζητάμε την άμεση διακοπή των εργασιών κατασκευής των δεξαμενών χημικών και την διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος επί του θέματος.

, , ,

Εγγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: