Ανακοίνωση για την απεργία της 23ης Φλεβάρη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 23ης ΦΛΕΒΑΡΗ

Φωτογραφία από τη συγκέντρωση στο Ναύπλιο

Η κίνηση συντονισμού πολιτών Πελοποννήσου “ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ” χαιρετίζει τις μεγάλες συγκεντρώσεις που έγιναν σε όλες τις μεγάλες πόλεις και των πέντε νομών της περιφέρειας Πελοποννήσου και που σε κάποιες περιπτώσεις ήταν οι μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων.

Προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις (πανό, φυλλάδια, αφίσες, άνθρωπο τον άνθρωπο) για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων, για να γίνει η 23η Φλεβάρη η «δική μας μέρα».

Η μαζικότητα των συγκεντρώσεων σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας δε μπορεί παρά να γεννά αισιοδοξία πως μπορούμε να σταματήσουμε τις αντικοινωνικές πολιτικές κυβέρνησης και Τρόϊκας. Μπορούμε να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας γιατί είμαστε η κοινωνική πλειοψηφία και γιατί ο αγώνας για επιβίωση και αξιοπρέπεια είναι δίκαιος.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι δικιά μας» γράφαμε στο φυλλάδιό μας. Κανέναν πολίτη πλέον δε μπορεί να εκφράζει μια κυβέρνηση που αγνοεί προκλητικά τις καθολικές αντιδράσεις του ελληνικού λαού, που σκορπίζει ανεργία, φτώχεια και λουκέτα, που ξεπουλά το δημόσιο πλούτο, που ετοιμάζει «επικαιροποιημένο μνημόνιο».

Οι μόνοι ικανοποιημένοι από αυτή την κυβέρνηση είναι οι μεγάλες κοινοπραξίες που η κυβέρνηση έτρεξε να προστατέψει από το κίνημα «Δεν πληρώνω», οι τράπεζες στις οποίες, μέσω τις χρεομηχανής, καταλήγουν όσα χρήματα μαζεύονται από φόρους και περικοπές, το ΔΝΤ και η ΕΕ που με τις αποτυχημένες «θεραπείες ΣΟΚ» και τα γερμανικά “σύμφωνα ανταγωνιστικότητας” επιχειρούν να μας γυρίσουν έναν αιώνα πίσω.

Συνεχίζουμε, οργανωνόμαστε, επιμένουμε! Η 23η Φλεβάρη ήταν η δική μας μέρα. Προετοιμαζόμαστε για τις επόμενες!

Advertisements

Εγγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: