Ψήφισμα για την κατολίσθηση του δρόμου Κλαδά-Σελλασία

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

πηγή: Παρέμβαση Πολιτών Σπάρτης

Όλοι εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 31-01-2011 και ώρα 07.00 μμ σε Αίθουσα του ξενοδοχείου Sparta Inn, μετά από κάλεσμα της Γραμματείας της Παρέμβασης Πολιτών Σπάρτης, αφού ακούσαμε τις εισηγήσεις των ομιλητών και τις τοποθετήσεις των παραβρισκόμενων, αποφασίσαμε ομόφωνα τα παρακάτω:

α) Καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο όλους εκείνους που αποφάσισαν την εκτέλεση του έργου της παράκαμψης Κλαδά – Σελλασίας με ελλιπείς μελέτες και προβληματική κατασκευή που είχαν σαν αποτέλεσμα την κατάρρευση τμημάτων του δρόμου δύο μόλις μήνες μετά την περαίωση του και όλα αυτά παρά τις αναθεωρήσεις που αλλοίωσαν την αρχική μελέτη και πρόσθεσαν 17 εκ. ευρώ στον αρχικό προϋπολογισμό.

β) Απαιτούμε από την σημερινή πολιτική ηγεσία της περιφέρειας Πελοποννήσου

1. Να ξεκινήσει άμεσα όλες τις νόμιμες διαδικασίας για την απόδοση ευθυνώνπολιτικών και πειθαρχικών – σε όσους αποφάσισαν, μελέτησαν, κατασκεύασαν, και επέβλεψαν το έργο.

2. Να μην εγκρίνει την ανάθεση της επιδιόρθωσης του αμαρτωλού έργου με το σκανδαλώδες ποσό των 25 εκ ευρώ, αλλά με ορθολογιστικές μελέτες που προτείνουν ειδικοί να εξοικονομήσει πόρους για την υλοποίηση άλλων έργων και υποδομών που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας.

3) Απαιτούμε να αλλάξει επιτέλους το φαύλο καθεστώς της κατασκευής δημόσιων έργων που αποφέρει στους μεγαλοεργολάβους τεράστια κέρδη και τον έλεγχο υποδομών όπως μεγάλοι οδικοί άξονες, αεροδρόμια κλπ. Την υλοποίηση των μεγάλων έργων να αναλάβει κρατικός φορέας που θα ελέγχεται κοινοβουλευτικά, με την συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του συνόλου των κοινωνικών φορέων που θα συμμετέχουν ισότιμα κατά την διάρκεια της πορείας των έργων.

Το παρόν ψήφισμα θα σταλεί στον Περιφερειάρχη, στους βουλευτές και τους δημάρχους του Νομού μας, στα Τοπικά ΜΜΕ και τους κρατικούς φορείς που ενεπλάκησαν στην υλοποίηση του έργου.

Σπάρτη 31-01-2010

Advertisements
, , , , ,

Εγγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: