Πόσα πορτοκάλια μας κοστίζουν τα διόδια;

Κυριακή 6 Φλεβάρη στις 15.00 ανοίγουμε όλα τα διόδια

Εσείς πόσα πορτοκάλια φάγατε σήμερα;

Τι πληρώνουμε στα διόδια; Ας υπολογίσουμε το κόστος των διοδίων σε τρέχουσες τιμές (12 λεπτά για τα πορτοκάλια και 2 ευρώ για το λάδι),που «απολαμβάνουν» οι αγρότες της Πελοποννήσου:

Όσο 1 κιλό πορτοκάλια κοστίζουν τα  2 χιλιόμετρα της Ε.Ο. Κορίνθου – Καλαμάτας/Σπάρτης.

Όσο 1 κιλό λάδι κοστίζουν τα 30 χιλιόμετρα της Ε.Ο. Κορίνθου – Καλαμάτας/Σπάρτης

Όσο 6 κιλά λάδι ή όσο 100 κιλά πορτοκάλια κοστίζει η διαδρομή Κόρινθος-Καλαμάτα (με επιστροφή).

Όσο 90 κιλά πορτοκάλια πληρώνει ένας παραγωγός από την Αργολίδα που πηγαίνει λαϊκή στην Αθήνα (χωρίς να χρησιμοποιήσει την Αττική Οδό). Αν είναι «άτυχος» και το όχημά του έχει ύψος πάνω από 2,20μ. τότε τα διόδια (με επιστροφή) του κοστίζουν όσο 235 κιλά πορτοκάλια ή όσο 14 κιλά λάδι!

Όσο 330 κιλά πορτοκάλια ή όσο 20 κιλά λάδι επιβαρύνεται η μεταφορά προϊόντων με φορτηγό (4 και άνω αξόνων) από Αθήνα για Αργολίδα. Αντίστοιχα η επιβάρυνση από Αθήνα έως Τρίπολη/ Σπάρτη είναι όσο 465 κιλά πορτοκάλια ή όσο 28 κιλά λάδι. Από Αθήνα για Καλαμάτα η επιβάρυνση είναι όσο 575 κιλά πορτοκάλια ή όσο 35 κιλά λάδι.

Η μετακίνηση έχει γίνει πολυτέλεια. Οι φόροι , τα τέλη που πληρώνουμε τόσα χρόνια πού πήγαν; Γιατί να ξαναπληρώσουμε, και μάλιστα τόσο ακριβά, για να μετακινηθούμε ή για να μεταφέρουμε τα προϊόντα μας; Ότι παράγουμε πρέπει να τα δίνουμε στην ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.;

Ζητάμε κατάργηση των ληστρικών και αποικιακών συμβάσεων παραχώρησης των Εθνικών Οδών. Κατάργηση των διοδίων.

Οι πελοποννήσιοι (και οι επισκέπτες της περιφέρειάς μας) αρνούμαστε να δώσουμε στον κ. Μπόμπολα 700 εκ. ευρώ (τόσο είναι το κόστος του έργου που αναμένει να καλύψει μέσω των διοδίων) και πολλά ακόμα εκατομμύρια ως κέρδη του.

Να σπάσει το μονοπώλιο της μετακίνησης μέσω της Ε.Ο., με την άμεση επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου και τη στήριξή του σαν το πλέον οικονομικό, οικολογικό, κοινωνικό μέσω μετακίνησης.

Βελτίωση των επαρχιακών οδικών δικτύων.

Οι δρόμοι είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό. Δεν πωλούνται, δεν παραχωρούνται.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τη γενική εκποίηση/ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου και των υποδομών. Αντί να προστατεύει τα κέρδη των επιχειρηματιών να υλοποιήσει τα αιτήματα των χιλιάδων πολιτών που συμμετέχουν στο κίνημα κατά των διοδίων.

Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική κινητοποίηση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων.

Την Κυριακή 6 Φλεβάρη στις 15.00 ανοίγουμε όλα τα διόδια (Ισθμός, Σπαθοβούνι, Νεστάνη, Μάναρη).

Advertisements
, , , , , , , , ,

Εγγραφή

4 Σχόλια στο “Πόσα πορτοκάλια μας κοστίζουν τα διόδια;”

 1. Raindog Says:

  Και το ερώτημα είναι: Γιατί οι αγρότες να πηγαίνουν τα προϊόντα τους στις λαχαναγορές της Αθήνας;

  Φανταστείτε κάθε φορά που περνάνε από τα διόδια οι αγρότες, αντί να δίνουν ευρώ στα διόδια να κατεβάζουν στο γκισέ τις αντίστοιχης αξίας κλούβες με πορτοκάλια, τους αντίστοιχους τενεκέδες λάδι. Άδειοι θα πήγαιναν άδειοι θα ερχόσαντε. Μήπως και στην πραγματικότητα έτσι δεν γίνεται;

  Σε παλιότερες εποχές υπήρχαν τα δοσίματα είτε στους πασάδες και τον Σουλτάνο είτε στους τσιφλικάδες της εποχής. Στις περιοχές μάλιστα που ήταν περάσματα, τα λεγόμενα δερβένια, τα δοσίματα μάζευαν οι δερβεναγάδες.

  Αυτό έχουμε κάνει και εν έτει 2011: έχουμε βάλει δερβεναγάδες πάνω από τα κεφάλια μας! Με δικά μας λεφτά! Και για 35 χρόνια!

  Κι από πάνω κλείνουν τον σιδηρόδρομο, οι άθλιοι! Που θα μπορούσε να μεταφέρει τα προϊόντα της Πελοποννήσου στα πέρατα της γης, φθηνότερα, γρηγορότερα, αποτελεσματικότερα, οικολογικότερα. Αυτοί που πριν τις εκλογές υπόσχονταν αύξηση δρομολογίων, προαστιακούς και τα ρέστα. Ο κ. Μανιάτης συγκεκριμένα (μεταξύ άλλων προεκλογικών ψεμμάτων, όπως «Λεφτά υπάρχουν!», για να κοροϊδέψουν το πόπολο).

  Πολύ σύντομα, όμως, το όνομά του θα μπει σε αναμνηστικό κατάστιχο που θα γράφει:

  ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  – Βουλευτής Αργολίδας, που ψήφισε το μνημόνιο και ξεπούλησε την περιουσία του λαού σε ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.

  – Βουλευτής Αργολίδας, που έκανε την πάπια όταν έκλεισαν τον σιδηρόδρομο που τόσο πολύ «ενδιαφέρεται» γι’ αυτόν.

  – Βουλευτής Αργολίδας, που ψήφισε τις Συμβάσεις Παραχώρησης (το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ, για να μην ξεχνιόμαστε), και μας έβαλε δερβενεγάδες να μας ληστεύουν κάθε φορά που περνάμε από τα διόδια.

  – Βουλευτής Αργολίδας που οδήγησε και οδηγεί τους αγρότες να ξεριζωθούν από τα χωράφια τους, τους εργαζόμενους χωρίς δουλειά ή με μισό μεροκάματο, τους νέους χωρίς ελπίδα, χωρίς σχολεία (λέγε με «συγχώνευση» λόγω Καλλικράτη), ασφαλισμένους και συνταξιούχους, με κόπους μιας ζωής, χωρίς νοσοκομεία (λέγε με «συρρίκνωση» ελέω ΔΝΤ) να έχουν μόνο δύο επιλογές: ή να πεθάνουν αβοήθητοι ή να τα ξαναχρυσοπληρώσουν.

  Και, όπως λέει ο λαός, «καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια». Και σύντομα μάλιστα.

  Απάντηση

  • Παναγιώτης Says:

   ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
   ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΑΓΟΝΩΝ ΦΑΤΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣΜΟΥ.
   ΔΙΟΤΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙΣ.. ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ.
   ΚΑΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ ΕΝΟΣ ΜΗΝΟΣ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΑΣ .ΣΗΜΕΡΑ Ο ΝΕΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΙ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΆ ΤΉΝ ΠΡΟΣΒΑΣΙ ΣΤΗΝ ΣΤΕΓΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΟΔΕΥΕΙ, ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ.!
   ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΝ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΙΩΣΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΩΝΙΣΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
   ΟΛΟΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥ ΤΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ…
   ΑΡΠΑΓΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΟΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ.
   ΕΤΣΙ, ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙ Η ΟΠΟΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΔΡΩΘΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΊΠΕΔΑ. ΝΑ ΜΗΝΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΉΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΑΤΟΝΗΣΕΙ.
   ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΠΟΤΕ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΠΕ[Ι, ΕΓΩ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΣΤΕΓΗ ΣΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΥΠΤΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΣ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΑΣ.
   ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΑΡΠΑΓΗ…
   ΓΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.
   ΑΛΛΑ, ΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΧΩΡΊΣ ΠΑΡΕΝΘΕΣΙ, ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΩΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΟ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣΜΟ.
   ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΥ ΠΑΛΕΨΕ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΜΑΣ ΚΛΕΒΕΙ…
   ΑΣ ΤΟ ΠΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΕΡΑΙΤΩΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
   Σ΄ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΑΘΑ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ.
   ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙ ΓΙΑ ΝΆ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΓΕΥΜΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΠΙΣΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΑΤΑΙΕΣ ΑΠΟΛΑΥΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΚΛΗΣΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΥΒΡΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΦΥΣΙ.
   ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ; ΕΙΝΑΙ Ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΑ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ;
   Η ΛΗΣΤΕΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΚ ΤΕΛΟΣ ! ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΙ΄ΕΜΕΊΣ ΔΕΝ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘ΄ΕΝΑΣ.

   Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: