Χωματερές νέας γενιάς

ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕΛΩΝ

της Βάσως Χριστοπούλου

Διαχείριση... απορριμάτων στο Βαθύ Γυθείου. Καλοκαίρι 2009

Το πρόβλημα των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο  το  σπρώχνουν στο μέλλον, με την εγκατάσταση των 12 δεματοποιητών.

Οι έξι από αυτούς έχουν ήδη εγκατασταθεί και υπολειτουργούν.

Ο ένας στην Ερμιονίδα που λειτουργεί κανονικά σωρεύει τόνους δεμάτων,  που αναζητούν τον αποδέκτη  και  όταν  θα  αρχίσουν να ανοίγουν τα  δέματα  και να αυτοαναφλέγωνται τότε  θα κριθεί αναγκαίο και σωτήριο το εργοστάσιο καύσης των απορριμμάτων..

Με διαδικασίες άρπα κόλλα, ένας Περιφερειάρχης που ο ίδιος έχει παραδεχτεί το προσωρινό των επιλογών του, ένας μη εκλεγμένος  Περιφερειάρχης,  έβαλε  την υπογραφή του για να  πνιγεί η Πελοπόννησος στα σκουπίδια , και οι επιτήδειοι στα κέρδη.. ( όσο περισσότερα σκουπίδια τόσο περισσότερα κέρδη γι αυτούς ).

Ηθελημένα αγνοήθηκαν οι λύσεις που χρόνια τώρα εφαρμόζονται αποτελεσματικά παγκόσμια, ( διαλογή στην πηγή ,ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση κλπ )  και που σε αυτές θα καταλήξουμε, αφού έχουν αποκομίσει τα κέρδη τους οι εργολάβοι.

Οι χωματερές νέας γενιάς  θα είναι σε συσκευασία δώρου τυλιγμένες με χιλιάδες τόνους σκουπιδοπλαστικές μεμβράνες,  ενώ  το περιτύλιγμα (κόστους 700 χιλιάδων ευρώ τον χρόνο ανά δεματοποιητη) θα το πληρώνουμε εμείς μέσα από τα δημοτικά τέλη.

Τα  δύο τελευταία χρόνια έγινε απόπειρα  επιλογής για την εγκατάσταση εργοστασίου καύσης  στα  Αθίκια  Κορινθίας και στον Αχλαδόκαμπο Αρκαδίας. Ο ξεσηκωμός των πολιτών απέτρεψε προς το παρόν την εγκατάστασή του.

Αλλά  είναι  προφανές ότι δεν  θα αργήσουν  να ανακοινώσουν νέα μέρη εγκατάστασης,  που θα αποδεχτούν τα δέματα  ( εργοστάσια καύσης).

Τότε και στην Πελοπόννησο  είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις ανάλογες με της  ΚΕΡΑΤΕΑΣ, άλλωστε υπάρχει  η προϊστορία…

, , , , , , ,

Εγγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: