Ανακοίνωση της κίνησης πριν τις περιφερειακές εκλογές 21/10/2010

Malevich, «Red Cavalry Riding», 1928-1932

Η  κρίσιμη πολιτική συγκυρία της παράδοσης της χώρας στην Τρόικα, Η αντιδραστική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, Η πρωτοφανής επίθεση που δέχεται η πλειοψηφία των πολιτών όσον αφορά τα δικαιώματα, την εργασία, την επιβίωση, την κατάρρευση του κράτους πρόνοιας καθώς και τα συσσωρευμένα προβλήματα που μαστίζουν τους πέντε νομούς της Περιφέρειας έκαναν  επιτακτική την ανάγκη να υπάρχει η πιο μαζική, ενωτική, ενεργητική απάντηση από την πλευρά των πολιτών.

Με το σκεπτικό ότι οι εκλογές του Νοέμβρη έχουν ιδιαίτερη σημασία, κρίναμε ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια ευκαιρία ώστε να δοθεί με πλατιούς και μετωπικούς όρους μια κρίσιμη πολιτική μάχη απέναντι στην τρόικα, την κυβέρνηση και το μνημόνιο, απέναντι στα ψηφοδέλτια του Δ. Δράκου, υποστηριζόμενου από το πρώην κυβερνητικό κόμμα, και του Π. Τατούλη, υποστηριζόμενου από την νέα συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ.

Στα πλαίσια αυτά, η νεοσύστατη ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, δραστηριοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα  για τον συντονισμό των ενεργών πολιτών της περιφέρειας, και πραγματοποίησε δύο παμπελοποννησιακές συνελεύσεις, με γνώμονα τις συμμετοχικές και δημοκρατικές λειτουργίες.

Απευθύναμε δημόσια πρόσκληση για κοινό ψηφοδέλτιο σε όλους όσους συμμερίζονταν σε γενικές γραμμές τις απόψεις μας. Δυστυχώς ο στόχος μας δεν επετεύχθη, επειδή κυριάρχησε η αντίληψη στενών κομματικών καταγραφών.

Θεωρούμε όμως ότι η μέχρι τώρα κίνησή μας κατάφερε να αναδείξει προβλήματα και να συσπειρώσει ένα ιδιαίτερα αξιόλογο δυναμικό ανθρώπων στην Περιφέρειά μας. Δημιούργησε βάσιμες προσδοκίες, σε ακόμη περισσότερο κόσμο, ότι μπορεί να υπάρξει μια Κίνηση που δεν θα κινείται μόνο μαζί με τους πολίτες αλλά θα είναι «των πολιτών», που θα είναι μέσα στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, που θα είναι στήριγμα σε όσους αγωνίζονται και σε όσους νιώθουν μόνοι απέναντι στα τεράστια προβλήματα, που θα δίνει χώρο έκφρασης και σύνθεσης απόψεων, που μέσα από την κοινή δράση μπορεί να καταφέρει μικρές και μεγάλες επιτυχίες προς όφελος όσων πλήττονται από την κρίση και τις αδιέξοδες κυβερνητικές πολιτικές.

Είναι απαραίτητη το επόμενο διάστημα η συσπείρωση και δράση των πολιτών της Πελοποννήσου για ζητήματα όπως της διαχείρισης απορριμμάτων, της ιδιωτικοποίησης νερού και ενέργειας, του συστήματος υγείας, των ΣΔΙΤ, των μεταναστών, των Τσιγγάνων, των παραλιών και των δημόσιων χώρων, της προστασίας του περιβάλλοντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς, της γεωργίας, του τουρισμού.

Επειδή λοιπόν οι εκλογές είναι μόνο μία από τις σημαντικές αναμετρήσεις που μας περιμένουν την επόμενη περίοδο,

επειδή τα προβλήματα που θίξαμε θα οξύνονται όλο και περισσότερο, και μόνη ελπίδα για τη λύση τους είναι ο συντονισμός, η κοινή μας δράση και σε καμιά περίπτωση η  ανάδειξη  του ενός ή του άλλου εκπροσώπου του δικομματισμού στην Περιφέρεια,

καλούμε τους πολίτες της Πελοποννήσου να έρθουν σε επαφή με την Κίνησή μας, να διατυπώσουν τις ιδέες τους, να πάρουν πρωτοβουλίες, να αφιερώσουν κομμάτι από τον λιγοστό χρόνο τους για να «οικοδομήσουμε» μια ζωντανή και δραστήρια Κίνηση Πολιτών που έχουμε ανάγκη όλοι μας.

-ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΧΘΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

-ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ  ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ

-ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ «ΦΩΝΗ» ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ

-ΓΙΑ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ  ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

Κίνηση Συντονισμού Πολιτών για την Πελοπόννησο

Advertisements

Εγγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: